A díszvendég beszólt

Posted by

Szent-Iványi István
>“Márpedig az illiberalizmus egy totalitárius eszme, amiben mindenki ugyanúgy viselkedik, ugyanazokból a szlogenekből táplálkozik és mindenki engedelmeskedik”. Ezt nem egy sorosista libernyák mondta vagy egy brüsszeli “bürokrata”, hanem a NER díszvendége, aki az elmúlt héten a propagandamédia sztárja volt, minden szavát ájult tisztelettel hallgatták és idézték. Tucker Carlson kijelentése most szombaton Esztergomban, az MCC Feszt rendezvényen hangzott el.

Ráadásul a szónok ehhez még azt is hozzátette, hogy Amerikában az a fő baj, hogy már nem az a liberalizmus van, amiben ő hisz. Ám ezeknek a mondatoknak nem csaptak nagy hírverést. A dolognak nincs nagy jelentősége természetesen, csak annyi, amennyi Tucker Carlson látogatásának, de azért jó felidézni, ha már annyi szó esett a díszvendégről. Egyébként Tucker Carlson itt-tartózkodása során több rossz fát is tett a tűzre: támadta a baráti Kínát, bírálta Putyint és általában sok mindent félreértett.

Ez a vizit Magyarország imázsának a világban inkább ártott, mint használt, de azt örömmel nyugtázhatjuk, hogy volt néhány igazán jó mondata is.