Saint Boy ugrált, Annika bőgött, Kim elhagyta Tokiót

Posted by

Kereszty András
>A ló neve Saint Boy. Produkcióját azzal kezdte, hogy orosz lovasát Gulnaz Gubajdullinát  felvilágosította arról, hogy ki az úr a lovaspályán. Ez a tokiói olimpia öttusaversenyén történt. Az ötből az egyik tusának az a lényege, hogy a négylábú szépen engedelmesen körbe üget, és átugrálja az akadályokat. Saint Boynak erről más volt a véleménye. Bakugrásokkal nyargalta körül a pályát, majd hátán a lovasával elindult  azt az istálló irányában. Szegény Gubajdullinának ennyi lett a versenye.

Saint Boynak még nem. Kisorsolták ugyanis a német Annika Schleu számára is. Aki élen állt a mezőnyben. Az öttusa szabályai szerint egy versenyzőnek 20 perce van a start előtt, hogy összeismerkedjen, összebarátkozzon a lovával. A Szent Fiú (milyen szentségtörő név) nem akart ismerkedni. Kirúgott, bakugrott, nyargalászott. mindezt persze még a színfalak mögött, lovasával édes kettesben. Illetve nem. Az edzőpályán ugyanis –  kamerarendszer működött – és ez rögzítette, hogy Kim Raisner a német válogatott edzője – korábbi olimpikon – így szólt versenyőjéhez: “Adj neki! Üsd meg egy kicsit keményen”. Aztán pedig odament ő is a lóhoz, és öklével rácsapott a fenekére.
Bárcsak ne tette volna. A kamerák mögötte ülő stáb azonnal jelentette az állatkínzást. A UIPM az öttusa világszervezet ennek alapján úgy döntött, hogy Kim Rainernek nincs helye a versenyen, és felszólította az edzőt, hagyja el Tokiót.
Saint Boy meg valószínűleg ott röhög az istállóban, és arról nyerít a többi paripának, hogy miként kerüljék el, ha valaki ugráltatni akarja őket.