Az ellenzék amatőr

Posted by

Brandl Gábor

Úgy néz ki, megint került egy csepp a választók poharába, de még mindig nem csordult ki. Az ellenzék nem érti, hogy nem annak a 2-3 milliónak kell politizálni, akik amúgy is utálják a Fideszt, hanem azoknak, akik kevés hírt fogyasztanak és gyanakvással viseltetnek Orbán iránt. Semmi értelme a bizottságosdinak, mert, ha össze is hívnak valamit, az emberek döntő többsége úgysem figyel oda.
A törvények olyanok, hogy a kormány bármikor vehet titokban kémszoftvert, és azzal bárkit lehallgathat törvényesen, állambiztonsági okokra hivatkozva. 2/3-os hatalom mellett bármikor lehallgathatja, letartóztathatja az ellenzék prominens képviselőit. Bármikor telepíthet csecsemők pelenkájába lehallgató berendezést, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Orbán egyedüli gátja az EU.
Minden ellenzéki képviselőknek, közösen, csak egy mondatot kellene írni a facebookra, a twitterre, elmondani minden fórumon: “Téged is bármikor lehallgathatnak, ellenőrizhetik, mit telefonálsz, mit csinálsz az interneten, és nem tudható mikor fenyegetnek meg.” A választó saját magát vitte zsákutcába.
(A francia titkosszolgálatnak nincs ekkora hatalma. Ott azért van balhé, mert egy idegen hatalom kémkedett utánuk.)
Címkép: Halász Géza