A nap, amikor Tüttő Kata kilovagolt a tengerből

Posted by

Fábián András
>Nem lennék most az imperialisták helyében, mondhatnánk Virág elvtárssal, miközben a miniszterelnöki grandiózus újság-bevásárlása által is bizonyított sokszínű magyar sajtó szabad hasábjain olvassuk a hírt, hogy a szocik mekkora disznóságokra képesek. Gyorsan hozzáteszem, hogy az imperialisták semmit se szólnának, mert ekkora baromságokkal már régen nem foglalkoznak. Még a hidegháború idején is legfeljebb az verte ki náluk a biztosítékot, ha Jelcin elvtárs megpakolta egy titkárnő formás popóját, miközben alig bírt megállni oszlopos végtagjain az elfogyasztott töméntelen Szmirnoff vodka áldásos hatásainak eredményeként.

Ráadásul mostanság már – tetszik tudni – nincsen is hidegháború. A világban. Itt, e lángoktól nem ölelt kis országban, messzeringó gyermekkorunk világában, viszont 10, sőt több mint 15 éve dúl a kegyetlen hidegháború. 2006-ban, az emlékezetes Orbán-puccs idején, fel is forrósodott. Volt itt tank, meg kődobálás, meg autógyújtogatás, volt több mint száz rendőr sebesült, néhány kötelességét teljesítő rendőregyént le is ültettek hosszabb rövidebb időre, miközben a puccsistákat mosollyal arcukon szabadították a Gyorskocsi utcából az összegyűlt puccsista tömeg ujjongó rikoltozása közben. Azóta már legtöbbjüket ki is tüntették. Volt továbbá néhány rendőrök elől menekülő mártír, akik a szemüket futás közben hátrafelé függesztették, így aztán – bár ők eleget tettek az „Oszoljunk!” felszólításnak – oszlás közben kilőtték a szemüket. Tulajdonképpen egy vagy két szerencsétlenről volt szó. Ma már azonban a kutya sem tudja kik voltak ők, viszont számuk osztódással és négyzetesen szaporodott. Volt Révész Mártíriusz, aki merő véresen szintén a gonosz rendőrterror áldozatává avanzsált. Miért jutott ez most eszembe? Talán mert közeledik az ősz, a puccskísérlet 15. évfordulója. Nem árt pontosan felidézni az eseményeket, mert rövidesen megint azt halljuk majd üvölteni a sokszínű sajtó minden oldaláról, hogy Gyurcsány milyen brutálisan rontott rá a békés tüntetőkre. Készüljünk fel rá lélekben jóelőre.

Most azonban ez még kevéssé aktuális. Sokkal jobban borzolja a kedélyeket az a semmivel nem menthető luxus és impertinencia, amivel Tüttő Kata alpolgármester kilovagolt a tengerből. És fürdőruhában! És Zakynthosnál! Ahelyett, hogy a Lánchídat építené! Ahelyett, hogy a szegényekért aggódna! Mert „a gyurcsányisták csak magukra gondolnak, a választóikra soha”. (888.hu) Dugók a városban a főpolgármesteri hivatal totális alkalmatlansága miatt?! „Jó hírünk van: úgy tűnik, Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes éppen Görögországban kísérletezik alternatív közlekedési megoldásokkal” – így a Metropol. Hát én úgy kacagtam! Ennyi szellem, báj és kellem! Na jó, ez még a kisebb baj, tudjuk, hogy minden csak tálalás kérdése. Ez a kormány a nemzeti konzultációt is úgy tudja eladni, mintha minden problémára megoldást jelentene a sárga emoji. A nagyobb baj az, hogy általam okosnak gondolt embereket is be lehet ezekkel a marhaságokkal indítani. Görcsösen ágálnak azon, hogy Tüttő Kata kilovagolt a tengerből. Mekkora politikai baklövés és hozzá nem értés! Lejáratja az ellenzéket a liba! Én meg csak nézek: mi van????

Barátaink mindeközben elfelejtik azt a feledhetetlen a napot, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bocskaiban, talpig paszományosan, lóháton vonult be Kézdivásárhelyre, az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját ünneplő felső-háromszékiek közé. Magyarország köszöntését, megbecsülését és szeretetét hozta Székelyföldre – mondta. 2013. március 15-ödikét írtuk akkor. Horthy meg 1919. november 16-án ügetett be fehér lován Budapestre, miután román segítséggel elverte a Tanácsköztársaságot. Önkéntelenül adja magát a párhuzam. Ezek persze dicső dolgok, lelkesedik az Orbán-rendszer minden disznóságáért lelkesedő kispolgár és mesterséges sötétségben tartott ostoba magyar ember. Utóbbi nem igazi polgár, mert vele a kutya sem törődik akkor, amikor nincsenek éppen választások. Vagyis ez a Semjén-Horthy párhuzam rendeben van, ezzel nincsen semmi baj.

Node, hogy ez az MSZP-s (ezt soha nem felejtik el megjegyezni), titkon Gyurcsány uszályában fetrengő Tüttő Kata kilovagolt a tengerből! Ez mindennek a teteje! Miközben a vén kéjenc sajtómunkásoknak és lapszerkesztőknek persze csorog a nyáluk a szépasszony látásán.

A fő baj azonban mégiscsak az ezzel az egésszel, hogy közben a szegényeknek nincs pénzük még a megélhetésre, a kenyérre sem, az amúgy munkaidejében „a szegényekért aggódó Tüttő Kata magánéletében mennyire megfeledkezik baloldali, a jelek szerint nagyon is színlelt kötelezettségéről.” (888.hu) Mi azonban nem feledkezünk meg arról, hogy miért is oly szegények ezek a magyar szegények, akiket nem a főpolgármester-helyettes asszony tett szegénnyé. Mi emlékeztetünk arra, hogy Szíjj László hajdani Tiszakécskei polgármester milyen üstökösi sebességgel emelkedett fel a semmiből a csúcsra. Különösen 2010 után láthattuk szédítő felemelkedését Mészáros Lörke és Simicska Lajos „versenytársaként”. Ők képviselték ugyanis a magyar közbeszerzés örökös nyerteseinek körét. Hol az egyik, hol a másik nyert. Hol ez épített túlárazott autópályát, hol az alákátyúzott közutakat. Aszfalt csak a korábbi útszélesség felére került, a „padkát” felszórták a gánti kőbányákból származó szép, fehér murvával. A végszámla viszont az eredetileg elfogadott ár duplájáról szólt. Aki nem ismerné az „alákátyúzás” műszót, annak elmondom, hogy eleve beépített hibákról van szó, amelyek a garanciális időn túl, extra költségen kerülnek majd kijavításra – a már egyszer busásan megfizetett kivitelező által.

Mindeközben bagóért felvásárolták az ország kétharmadát, most épp a Velencei tó kiszárításával gründolnak új befektetési lehetőségeket fillérekért. Szíjj László akkora jachtot vásárol, amekkora a szaúdi koronahercegnek sincs, de gyorsan vesz hozzá egy varázskastélyt is a Balaton legszebb panorámájával. Mészáros nem gatyázik mindenféle felújításokkal, ő fittyet hányva a környezetvédelmi tiltásokra lebontja fél Tihanyt és beépíti „gazdasági épületekkel”, mint a főnöke Orbán Viktor, az apja neve alatt a műemlékvédett Hatvanpusztát. A NER-királynak és a hercegeknek a jachtok és magánrepülőgépek mellé magánpalota is jár.

Tüttő Kata jól megérdemelt szabadságát tölti Görögországban a ma már megfizethetetlen Balaton helyett. Eközben egy húsz euróért bérelt lovat úsztat a tengerben. Mindezt a ló és lovas legnagyobb örömére. Ez felháborító! Egy szegények sorsáért őszintén aggódó Szíjj László vagy Szíjjártó Péter ilyen disznó dolgokat nem tesz! Ők negyven milliárdos jachton lovagolják meg a földközi tenger hullámait, ahogy az illik. Most akkor tessék már megmondani nekem, ki is tesz itt nagyban és egészében a magyar mélyszegénységben élőkre?! És még egy apró kérdés. Ki itt a hülye?