Frane Selak, a legszerencsésebb szerencsétlen

Posted by

Twice.hu

1963-ban, amikor először utazott repülőn, ismét mellé szegődött a balszerencse. Mindkét repülőgép-hajtómű leállt, a kabinnyomás csökkent, és a gépezet elkezdett zuhanni. És mintha mindez nem lenne elég, a tragédia közben a gép egyik ajtaja levált, és Frane Selak kiesett a gépből. A gép lezuhant és 19 utas meghalt. Frane azonban pontosan egy óriási szénakazlon landolt, és kisebb sérülésekkel megúszta a zuhanást.

Néhány évvel később, 1966-ban, Frane Selak buszbalesetet szenvedett. Négy ember vesztette életét, miután a busz belezuhant egy folyóba. Selak ismét megúszta. Úgy tűnik, hogy a férfi életében tovább folytatódtak a tragikus balesetek. Nem sokkal a buszbaleset után elütötte egy busz, de ismét megúszta könnyebb sérülésekkel. 1970-ben a férfi úgy döntött, itt az ideje, hogy megtanuljon vezetni. Minden rendben volt, mindaddig, amíg a kocsija kigyulladt, épp, hogy kiszállt a kocsiból, a jármű felrobbant.1973-ban Frane Selak újabb közúti balesetet szenvedett, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta, csupán a haja perzselődött le. 1995-ben Frane Selakot Zágrábban elütötte egy másik busz, de ezt is megúszta könnyebb sérülésekkel. A következő évben egy hegyi úton egy kanyarban frontálisan ütközött egy ENSZ-teherautóval. Az autó egy szakadékba zuhant, Selak az utolsó pillanatban kiugrott a kocsiból.

2003-ban, három nappal a 73. születésnapja előtt a férfi egy lottószelvényt vásárolt és 1 100 000 dollárt nyert. Vett néhány házat, a maradék pénzt pedig barátainak és rokonainak ajándékozta. Ettől kezdve szerény és visszafogott életet él, és a tragédiák sorozata is véget ért. Most 92 éves.