Egy szörnyű baleset

Posted by

Székelyí Ervin

Kristály Lehel székelyföldi újságíró. 2013-ban elvált feleségétől Lévay Tündétől, aki még abban az évben hozzáment Tőkés Lászlóhoz, akit 2014 februárjában fiúgyermekkel ajándékozott meg. Kristály Lehel politikai irányultságáról sokat elárul, hogy a Tusványosi Tábor sajtófőnöke, majd a Mandiner és a Ripost újságírója is volt. Bizonyára ettől nem függetlenül 2019-ben kinevezték a KESMA (Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány) tulajdonába került legnagyobb erdélyi napilap, a Bihari Napló (BN) főszerkesztői tisztségébe. Első intézkedései közé tartozott, hogy kijelentette, jóváhagyása nélkül nem jelenhet meg politikai tartalmú írás a BN-ben.

A baleset

A fentiek ismeretében elmondható, hogy Kristály Lehelnek szolgálati kötelessége volt (amelynek bizonyára örömmel tett eleget) jelen lenni Sátoraljaújhelyen. Miközben innen Nagyváradra autózott, Bihar községben július 25-én szabálytalan előzést hajtott végre, és frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Mercedesszel, amelyet egy 38 éves nagyszalontai férfi vezetett.

A Mercedes sofőrje, valamint a hátsó ülésen utazó 6 éves gyerek meghalt. A jobboldali ülésen utazó 34 éves nőt, az elhunyt gyerek édesanyját: a sofőr feleségét, valamint a hátul ülő 15 és 17 éves lányokat súlyos sérüléssel szállították kórházba. A nő sokkos állapotba került gyereke és férje elvesztése miatt, jelenleg pszichológiai tanácsadásban részesül. Kristályt is kórházba szállították, kedden meg is műtötték, az operáció sikerült. A vele utazó 15 éves fia szintén kezelésre szorul, állapota stabil. A rendőrség gondatlanságból okozott emberülés gyanújával vizsgálatot indított Kristály ellen.

Új Hét