Bölcseleti Csomolungma

Posted by

Gábor György

>Hogy mennyire igaza van Varga Juditnak! „A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.” Ehhez a bölcseleti Csomolungmához én már csak azt tudom hozzátenni, hogy az igazságügyi miniszter pedig maradjon az igazságnál.

Előzmény:

Lewis Hamilton Forma–1-es pilóta elfogadhatatlannak minősítette a homofób passzusokat tartalmazó pedofiltörvényt. Hamilton, aki a Magyar Nagydíj miatt érkezett Magyarországra, az Instagramján üzent a fél világot kiakasztó törvénymódosítás kapcsán. „Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a támogatásomat akarom kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, az elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul” – írta.
Varga Judit ezt nem hagyta szó nélkül, este Facebook-posztban szólította meg Hamiltont, akinek nagyjából ugyanazt tanácsolta, mint korábban George Clooney-nak, nevesül, hogy maradjon inkább a saját szakmájánál, ne szólaljon meg politikai ügyekben.

 

Címkép: Mark Thompson / Getty Images Hungary)