Sokfelé mehetne nálunk a pápa

Posted by
Lendvai Ildikó
>Szeptember 12-én, az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtt Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban félórás találkozón vesz részt Orbán Viktorral és Áder Jánossal.
Nahát! A miniszterelnököt végre egy művészeti intézményben láthatjuk! Nem vonom kétségbe, hogy jár színházba, múzeumba, olvas jó könyveket, de nem érzi úgy, hogy ez fontos része az imázsának. Ha meccsre megy, erről örömmel közöl híreket és képeket a fb oldalán, nyilatkozik a sajtónak, baráti társaságot gyűjt maga köré az ország elitjéből. Művészeti programjairól ilyet sosem hallunk. Hogy most múzeumben láthatjuk, azt a pápának köszönhetjük
Nem lehetne megkérni Őszentségét, hogy szervezzen találkozót a kormányfővel színházban, moziban, könyvtárban, kiállításon is? Hátha rászokik. És ha ezeken komolyabb lelki sérülés nélkül túlesett, utána talán a Szentatya, kellő óvatossággal, kezdeményezhetne egy-egy találkozót pár szakszervezetnél, civil közösségnél, szociális segítő programon, ételosztásnál, hajléktalanszálláson?
A pápát csak nem utasíthatja vissza!
Tudom, ez most nem az “urbi et orbi” pápai áldásának ideje. De ezek a vizitek nemcsak a miniszterelnöknek tennének jót. Nekünk is.
A városnak és a világnak. Urbi et orbi.