Megmagyarázták, hogy a korrupció miért nem korrupció

Posted by
Hány olyan eset volt az elmúlt tizenkét évben, amikor a tetten ért fideszes elismerte, hogy hibázott? Hány olyan volt, amikor bocsánatot kért és lemondott?
Nagy az összefosás  a mindig napos oldalon, ahol egy korrupt, lehallgatási botrányban szügyig benne álló, a világjárványt brutálisan félrekezelő, az országot a hatalmukat féltő populista diktátorok tempójában az európaiság szégyenszemétdombjára vetni készülő kormányfő és az ő hasonszőrű bandája védhetetlen szélsőséges meneteléséről kell napi 24 órában elterelni a figyelmet. Az aranyszájú és -tollú Bayerek, […]
Nem teljesen világos, hogy ha Cseh Katalin családjának nyomdája nyílt pályázaton nyert uniós támogatást (aztakurva!) a Fidesz uralkodása idején, és ez bűncselekménynek számít, akkor ez hogyan függ össze azzal, hogy az Orbán-kormány tizenkét éve a pereputtyát tömi közpénzzel, és legtöbb esetben a pénzért cserébe olyan silány, ordenáré munkákat végeznek, mint Tiborcz István miniszterelnöki vő, midőn sötétbe borította az országot.
Tizenkét éve abban élünk, hogy a közpénzből sokmilliárdos főhercegi dinasztiát építő miniszterelnök a családtagjai mesés gazdagodását érintő kérdésekre (a gázszerelőt most hagyjuk is) rendre azt válaszolja, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, tessék feljelentést tenni, vagy oszlásnak indulni.
A luxuskurvázó korrupt győri polgármesterüket azonnali eltüntetés helyett elindították a polgármesteri választáson, a luxusjachtozó külügyminiszterük hosszú percekig ismételgette, hogy hiába nem futotta volna a törvényes keresetéből az adriázásra, azt magánügynek tekinti.
Továbbá ott van Kósa Lajos anyjának sertéstelepe, a mai napig a Fidesz élvonalában ténykedő Simonka vagy Boldog István közpénzzel való súlyos visszaélésének ügyei, Rogán Antal belvárosi ingatlanbotrányai, luxushelikopterezése és letelepedési kötvényes biznisze, a jegybankelnök fiának, a miniszterelnök lányának saját lábon zsírosodása és a sor olyannyira végtelen, hogy meg sem próbálom elkezdeni.
És egyszer, de egyetlenegyszer sem merült fel ezekben a derék propagandistákban, hogy időszerű volna a Fidesz politikai és erkölcsi megsemmisülése, sőt. Megmagyarázták, hogy a korrupció miért nem korrupció. Ezzel szemben most jönnek, és nekiállnak moralizálni azon, hogy le kéne mondani, el kéne takarodni, mert professzionális pártoknál ez így működik, ellentétben a következménynélküliség (!!!) hagyományából táplálkozó baloldallal.
Hány olyan eset volt az elmúlt tizenkét évben, amikor tetten ért fideszes elismerte, hogy hibázott? Hány olyan volt, amikor bocsánatot kért és lemondott?
És ki volt kormányon, amikor Cseh Katalin családja ezek szerint jogtalanul jutott uniós pályázatokhoz és nyert közbeszerzéseken?