Fidesz kampány az olimpiai közvetítések ürügyén

Posted by
Varga István
>Egyáltalán nem szeretem a Momentumot. Cseh Katalint azért sokkal jobban, mint a pártját, ez évek óta így van.
No de… Amit most a Fidesz művel, annak nyomán a végén még abszolúte megkedvelem nencsak Katit, hanem a Momentumot is.
Amit ma az olimpiai közvetítést félbeszakítva a Dunán műveltek, az messze túllép az eddigi fideszes gusztustalanságokon is.
Láthatóan érzik, hogy kezdenek bajba kerülni, ezért kezdték el már most a kampányt. A napokban “híreket” közöltek arról, hogy Svédországban fiatalokon nemátalakító műtéteket végeznek az érintettek tudta nélkül, és dőlnek a hasonlóan objektív híradások. De azt is látják, hogy ehhez már kevés Gyurcsány és az utóbbi hónapokban mellé felzárkóztatott Karácsony személyes támadása, kellett már egy momentumos főellenség is, hiszen a párt egyre erősebb. Ráadásul célszerű volt egy nőt kiszemelni, mivel mostanában sok az ellenzéki pártoknál a népszerű politikusnő. Kapóra jött tehát Cseh Katalin.
És ömlenek a mondatszerűségek. Szavak egymásutánja, gyakorlatilag értelmes tartalom nélkül, de mindegyik álmondatban szerepel Cseh Katalin neve.
De szerintem néhány dolgot elmértek… Van egy fontos kampányszempont – ezt gyakran elrontják mások is. A bizonytalanokra kéne hatni! Aki biztosan ránk szavaz és aki biztosan nem, az érdektelen. Na, ezzel a csehkatis kampánnyal a semlegeseket aligha lehet meggyőzni, sőt, csak saját maguk ellen fordíthatják, legvalószínűbben a Momentum oldalára állítják.
A másik probléma, hogy kik dumálnak a tömegeknek. 1. A Nézőpont – hát ezekről a legbutább néző is tudja, hogy OV hátsójából érvelnek, 2. Hollik István – aki már százszor elbukott, mindenki tudja róla, hogy síkhülye, és folyamatosan hazudik.
A saját híveiknek persze ez is jó, de, mint mondtam, nem nekik kéne beszélni.
Címkép: Az olimpia közvetítései alatt “Csak egy perc” propaganda híradó