Darabokra hullik az ember, aki irányítja az országot

Posted by

Tamás Róbert

>Lehetetlen nem észrevenni, hogy épül le, hogy hullik darabjaira az az ember, aki egymaga tartja kézben az ország irányítását.Azért vergődnek ezek a szerencsétlenek, mert kicsúszott Orbán kezéből a gyeplő. Ezt eleve nagyon nehezen viseli az uraság, mert az ő fejében az illiberális demokrácia annyit tesz, hogy mindenben a világon egyedül ő dönt, nem tűri az ellentmondást. Karácsony további nagyon rossz pontokat szerzett azzal, hogy vállalta a miniszterelnök-jelölt jelöltségért való megmérettetést.

Itt persze nem csak Karácsony a feketeseggű fideszék szemében, hanem mindenki. Soha nem volt tervben, hogy az ellenéki pártok választási koalíciót hoznak létre, és a Fidesznek egy magához hasonló erővel kell kiállnia. Azt ők nem szeretik. Azt szeretik, ha jóval gyengébb ellenfél van, ilyenből több is lehet, egyenként bedarálják. Ez a mostani felállás egyáltalán nem a kedvükre való.

Ráadásul Karácsony Gergely sokkal okosabb, mint ami még ideális lenne a Fidesz szempontjából. Nem olyan egyszerűen átlátható, mint amilyennek az elején tűnt. Emlékszem, sokan gyengének, félénknek, ezért a politikai színtéren könnyű prédának tartották. De menet közben kiderült, hogy mindig pontosan annyira erős és határozott, amennyire kell. Az udvarias, kulturált viselkedést nem nehéz összetéveszteni a gyengeséggel, pedig valójában az csak a kültelki kocsmákban működik, hogy annak van igaza, aki hangosabban ordít. Nincsen végzetesebb tévedés annál, mint amikor valaki lebecsüli az ellenfelet.
Teljes cikk itt