Csak 12 éven felülieknek

Posted by
Horváth Tibor
>A tévében egy film a végéhez közeledik. Papot hívnak egy arisztokratához, hogy kiűzze belőle a sátánt, de az úr magától rendbe jön, így a papnak tölt egy pohár sherryt, és iszogatni kezdenek.
Ezután reklám, 12 éven felülieknek. Milyen illatos lesz a ruha egy öblítőszertől, használjunk kézfertőtlenítőt, szúnyogcsípés ellen ajánlanak egy krémet, együnk teljes kiőrlésű gabonából készült kekszet, a legfinomabb csokikrémet próbáld ki, vegyél mogyoróval és karamellel készült dobozos jégkrémet… Nehéz megérteni, hogy ezek miért nem valók gyerekeknek, miközben a filmet nézhették.
Aztán egyszer csak egy olyan hirdetés jön, ami elgondolkodtat. Rendelj pizzát (ilyen, olyan, amolyan cuccal a tetején), házhoz szállítják. Ínycsiklandó, és nincs olyan, aki ne szeretné. Ez lényegében egy gusztusos meleg szendvics, paradicsommal, sajttal, és csupa finomság lehet még rajta, de belegondoltam, mondjuk két 32 cm-es pizza mennyibe kerül szállítással együtt, megértettem, hogy fordítva kell nézni a dolgokat. Nem a gyerekek, hanem a szülők védelme miatt tiltják a reklámokat 12 év alatt.