Bangladeshi Mese – avagy a bangladeshi maffia Budapesten

Posted by
Fábián András
>Banglades miniszterelnök asszonya Sheik Hasina a szokványos demokratikus úton indult, de így a negyedik terminusára már egy maffia állam épült ki irányítása alatt. Ugyan az előző évtizedben 50 millió embert sikerült gazdaság és szegénységpolitikájával kiemelni a mélyszegénységből (lakosság 163M) de nagy ára volt, mégpedig a demokratikus jogok megsemmisülése. A 2018as választásoknál már felmerült a kérdés, hogy vajon az egypárt rendszer kiépítése megakadályozható-e. A választások előtti hónapokban a rettegés volt az úr az országban, ellenzéki újságírók tömeges letartóztatása, eltűnése, halálhíre és kb 150 ellenzéki politikus bebörtönzése tartotta félelemben a lakosságot. Sheik Hasina pártja 96%-át nyerte meg a parlamenti székeknek, ami nagyjából lehetetlen arány egy jogállamban, még Lukasenka is szerényebb nála számok tekintetében.
De történetünk az Ahmed fiúkról szól.
Aziz, Josef, Anis, Tipu és Haris a szegény Ahmed család sarjai, kezdetben piti bűnözésből éltek, majd egyre szervezetebb s politika közeli maffiát építettek ki, Dhaka legrettegettebb fivéreivé válltak.
Aziz az egyetlen, aki inkább katonai pályára lépett még fiatalon, s ma a hadsereg vezető tábornoka, és Sheik Hasina jobbkeze.
1996-ban Mustafizur Rahman Mustafa újságíró 2barátjával sétált haza éjszaka, amikor hárman megtámadták őket, s tüzet nyitottak rájuk. Mustafa 9 golyót kapott, de nem halt bele sérüléseibe még napokig, így részletes vallomást tudott tenni a merényletről, és elmesélte, hogy hogyan adott le rájuk többszörös lövést Josef, Anis és Haris Ahmed. (ekkor még csak a testőre volt Aziz a miniszterelnök asszonynak)
Egy hónap múlva Sheik Hasina megnyerte az akkori válosztásokat.
Josefet elkapták életfogytiglanra ítélték (majd amikor testvére Aziz tábornok lett, 20 évre csökkentették a büntetését és pár hónap múlva elnöki kegyelemben részesült).
Anis Malájziába menekült, ahol különböző befektetései vannak, testvérei gyakran látogatják. (tehát a bangladesi hadsereg vezérkari főnöke egy pucolós hidegvérű gyilkoshoz utazgat néha)
Haris nevet változtatott és 2015-ben Budapestre költözött Mohamed Hasan álnéven, hamis dokumentumokkal él és virul kis hazánkban, a szintén többszörös hidegvérű gyilkos.
Tipu Ahmed, aki ugyan nem vett részt pont ebben a buliban, 1999-ben merénylet(golyó) áldozata lett, ügye évekig húzódott.
2014-ben a magasrangú Aziz Ahmed Budapestre látogatott és az itt élő bangaledesi Sami vezette körbe a városban. Aziz megkérdezte, hogy tudna e segíteni cégalapításban és letelepedésben, mert öccse akkor ideköltözne. Sami igent mondott, s így érkezett meg Haris Budapestre álnéven. Nyerges Ambrus – akkori bangladesi tiszteletbeli konzul- még ajánló levelet is írt az “üzletembernek”.
Samit egyre furcsább kérések és kérdések érték Haris részéről, akinek itteni kiépített vállalkozásai sorra buktak el, és Aziz egyre erőszakosabban zaklatta őt Bangladeshből és rajta kérte számon a sikertelenséget. Sami retteget, de nem mert a magyar rendőrséghez fordulni (khm…), hiába volt Haris az Interpol által körözöttek listáján, így oknyomozó riportereknek dokumentált minden keze alatt átmenő anyagot és titkos kamerával felszerelve dokumentálta a tárgyalásokat és összejöveteleket amin Haris Ahmed Budapesten részt vett. (többszáz órányi felvétel van bizonyítékként)
Haris a Kálvin tér környékén telepedett meg. Két magyar cége a :
1. Bay of Bengal Kft., ami előszőr a Bp.1054 Bank utca 6. 2em/9be volt bejelentve, majd a 9ker Lónyai utca 18-ba; és a Niveau Fashion ruha bolt üzemelt alatta (most is van ilyen ruhabolt), és a Bengal Hostel.
2. Taylorville Kft., 1053 Budapest, Magyar utca 52. fszt. 4., ahol közvetlen a Mercure Budapest Korona Hotel sarkában működik egy pénzváltó (nincsenek engedélyei erre a tevékenységre! csont illegál), és a Gulash Restaurant, az enyhén túlározott, de lepattant étterem. Még egy bankautomata is van beépítve az illegális pénzváltó oldalába.
Mindkét cég adott le adóbevallást 2020ban a Céginformáció oldala szerint.
Sami felvételei alapján Haris többször is kérkedik kiváló magyar kapcsolataival. (ahogy azzal is, hogy igazából a bátyja irányítja Bangladesht, mert tartozik nekik Sheik Hasina- Tipu, a legkisebb fiú halálára gondolnak itt-, de azzal is kérkedett, hogy 12 embert ölt, s szomorúan vette tudomásul, hogy csak 1 halált írnak rovására. )
2019 februárjában 4 katonai hírszerző tiszt érkezett Budapestre Harishez, s egy vacsora keretében megbeszélést tartottak 2 izraeli és egy ír üzletemberrel, James Molonyval. Az izraeli üzletemberek nem vettek részt a vacsorán végül. Sami rögzítette az egész ottani tárgyalást.
James Molony a közvetítő, akinek cégén keresztül izraeli biztonságtechnikai és megfigyelő (kém) rendszereket lehet vásárolni. Nagyjából azért fontos ez a Szingapúrban bejegyzett cég (Sovereign System), mert Izraelnek nincs diplomáciai kapcsolata minden országgal, pl. a muszlim országokkal, mint Banglades, így izraeli termékeit egy közvetítőn keresztül tudja csak eladni számukra.
A vacsora felvételeiből egyértelmű, hogy Bangladesh hadserege izraeli mobil lehallgató és megfigyelő felszerelést vásárolt Budapesten, aminek James Moloney demonstrálja is működését Budapesten (azaz kicsit megfigyelt minket mutiba), és mivel a termék nem lehet izraeli így Made In Hungary lesz, és származási helye is Hungary, amit mit sem bizonyít jobban, hogy egy Budapest melletti M3as melletti telepről veszik fel egy raktárból (valszeg kizárólag ezt az egy adagot tárolták ott, ugye), ahol hülyére fotózzák magukat a megpecsételt deal örömében.
Valamilyen formában minden magyar újság megírta a sztorit, mégsem beszélünk róla. (nem linkelek ide semmit, a kereső kidob mindent)
Ezer kérdés merülne fel, amit senki sem tett fel hivatalos szinten a mai napig.
A Tilos Rádióban a Be Water műsor egy órán át erről szólt a héten:
Címkép: Direkt36