Kitaláltam egy szót: “elműzék”

Posted by
Bárász Péter
>Tudni vélem (vagy csak remélem?), hogy van ma Magyarországon ütőképes ellenzék. Nélküle akár fel is akaszthatjuk magunkat. De elég messziről nézem, ezért szabad szemmel nem tudom megállapítani, hogy mekkora. 🙁
Most azokhoz szeretnék szólni, akiket én nem ellenzéknek, hanem „elműzéknek” szoktam mondani – a szónak ugyanúgy nincs értelme, mint az illetők tevékenységének. Ide sorolok pl. mindenkit és minden alakulatot, aki/ami „ellenzékinek” titulálja magát, de elsősorban árt. Talán a legelterjedtebb példa: aki szerint legelőször Gyurcsányt kell legyőzni, csak utána jöhet Orbán. (Mindenkinek olyan véleménye van Gyurcsányról, amilyet akar, de azzal kezdeni, hogy szét akarom robbantani az ellenzéki együttműködést – öngyilkosság.) Vagy másik példa az elműzékre: aki azt állítja, hogy korai lenne 2022-ben leváltani az Orbán-bandát: gyengék vagyunk még ehhez. Majd ’26-ban. Vagy ’30-ban. Vagy ’48-ban, de ebből aztán nem engedünk – no nem azért, mert sürgős lesz, hanem mert 48. Van még más típus is, akinek inge – vegye magára.
Szóval kedves Elműzék (igazán nem mondhatom, hogy „tisztelt”, mert nem)! Nehogy komolyan tessék foglalkozni 1) a Pegasus-botránnyal, meg pl. 2) a „Brüsszel” elleni háborúval (nem is tudom, melyik a támadó fél 🙂. Ezeket el kell engedni, mert ellenkező esetben nehéz lesz elveszíteni a választásokat! Jó-jó, tudom, majd a számítógép besegít. És ha nem? Szóval vigyázat! Nem szabad túl agilisnak lenni! Mert még megbukik véletlenül a Fidesz, és akkor lehet majd ajvékolni, hogy Úristen, győztünk! Mi lesz most?
Szóval most kell leállni az ellenzékieskedéssel, kedves Elműzék, eljött az ideje!
Címkép: Célkereszt