Gengszterek kampánya

Posted by
Béndek Péter
>Egyenesen röhejesnek tartanám a kormány (!) igyekezetét, hogy ellene szegüljön az ember egyik legerősebb — a szexuális — ösztönének, ha nem tudnám, hogy az egésznek csak a szavazók manipulációjával és némi európai kavarással tetézve van politikai értelme. Nagyon érdekes, ahogy a magyarok többsége elfogadó a szexuális pluralizmussal kapcsolatban (már csak azért is, gondolom, mert jelentős részük, statisztikailag nézve, megán is érezhet fluid, variábilis késztetéseket vagy ismer meleg embereket, akik nem harapnak), de ugyanezek a magyarok már nem annyira akarják, hogy ez érvényesüljön a nyilvánosságban és az intézményes gyakorlatban.
Nem tudom (tényleg nem tudom), mi ez: prüdéria, a hagyományos normák tisztelete vagy a magánélet és a nyilvánosság pedáns szétválasztása.
Aztán: senkit sem lehet “propagandával” nemi identitásváltozásra késztetni — és ugyan, mi érdeke volna erre bárkinek (a vélt késztetőknek)? De ha lehetne is, mi köze van ehhez a kormánynak? Tényleg, mi köze?
A kérdést úgy közelíteném meg, hogy 1.) egy szabad társadalomban bárkinek joga — az érvelés kedvéért — elrontani a saját életét, egy kormány ne akarja ezt megakadályozni, még ha nem is gazemberek és gyakorló elmebetegek kormánya, mint az Orbáné; 2.) még mindig nem ismerjük a szexuális fejlődés algoritmusait — könnyen lehet ebben komoly szerepe a családi környezetnek is abszolút heteroszexuális szülőkkel — szóval, akkor írjuk elő a családi pszichózis tünetegyüttesét is kormányilag? 3.) Sírnivaló, hogy itt tart ez az ország: hogy ilyesmivel lehet a siker reményében kampányolnia egy politikai pártnak (nevezzük most pártnak, ami egy geng).