A magyar név megint szép lett?

Posted by

Raskó György
Egyre jobban zavar, hogy az Orbán kormány permanens propaganda-hadjárata miatt a világon szinte mindenütt (kivéve Kína, Oroszország, Észak-Korea, Törökország, Fülöp-szigetek) negatív hírek jelennek meg hazánkkal kapcsolatban. Ma éppen négy, sokmilliós nézettségű hírműsorban (BBC, Al Jazeera, Euronews, CNN) szerepelt Orbánék melegellenes törvénye és “gyermekvédő” népszavazási kezdeményezése. Mind a négy csatorna a Hungary megnevezést használta a témafelvezetésben és nem azt, hogy az Orbán kormány teszi ezt egy Hungary nevű országban.

Mert ha ez a headline felirat, akkor semmi bajom, de azt nehezen viselem, hogy hazánkat szidják, vagy róla nyilatkoznak megvetéssel most már ikszedik ügyben, akkor, amikor e kormányzati kezdeményezéshez semmi közünk. Hiába mondja a kormány, hogy ez mind Sorosék meg a liberálisok ármánykodása, az említett tévécsatornák nézői biztos, hogy nem így gondolják, hanem kialakul bennük egy negatív kép a magyarokról.

Fél évszázad kell majd, hogy “lemossuk a gyalázatot”, ha egyáltalán. Egyeseknek persze bizakodásra adhat okot, hogy javul a megítélésünk egyes diktatúrák támogatóinak szemében, így az oroszoknál, Észak-Koreában, Kínában és még Törökországban is, Kazahsztánban, Türkméniában, ahol ráadásul “rokon” népek laknak.