Egy arc elemzése

Posted by
“A kollégák szokták mondogatni időnként, hogy van remény az aggodalomra, és ezt általában úgy értik, hogy a miniszterelnök úr éppen feltűnik valahol, és szabad szemmel is láthatóan rosszul néz ki.
Például nem túl bizalomgerjesztően szét van csúszva, meg van gyűrödve az ábrázata, vagy éppen látványosan össze van harapva a szája, esetleg az átlagosnál is jobban rángatózik, és ezzel párhuzamosan a megszokottnál is hamisabban csengenek a száját elhagyó szavak.
Azt hiszem, megerősíthetem, és semmilyen kockázatot nem vállalok ezzel: Orbán Viktor iszonyúan leharcoltnak, nyúzottnak és betegnek nézett ki a ma délelőtti bejelentése köré forgatott propagandavideó tanúsága szerint. Amelyről néhány szót akkor is szólnom kell, ha semmi kedvem hozzá, és ha már mindenki elmondta erről, amit akart, vagy ha nem tette, majd ezután elmondja.
Természetesen nem orvosi diagnózis ez, hanem az összhatás jellemzése, amely összhatás a rekedtes hangon, papírból felolvasott, minden eddiginél hamisabban szóló szöveg tartalmán túl is mellbevágja a gyanútlan szemlélődőt.
Ennek pedig egyáltalán nem azért van jelentősége, mert valaha is a külcsínből akartam volna a belbecsre következtetni, vagy helyesnek tartanám, ha Orbán kinézete alapján akarna bárki következtetni a szavai és tettei súlyára, hanem mert Orbán Viktor 5 nap távollét után úgy állt (ült) ki a nyilvánosság elé, hogy ilyen szarul kinézni már rég nem láttuk.
Nem is nagyon kell ezt részletezni, simán csak aggasztó a miniszterelnök állapota (nem mi fogunk az egészségéért aggódni, bár a szellemi állapota miatt muszáj lesz), és ezt az idétlen kis papírjairól felolvasott szöveg csak súlyosbítja. (Kolozsvári Szalonna)
%d bloggers like this: