Aki szolga, az kussol

Posted by
Kolozsváros
>Most, hogy gyakorlatilag ráborult a bili a NER sziklaszilárdnak hitt dicsőséges rendszerére, a mindenféle rendű és rangú megmondóembereknek kellene kinavigálniuk a kormányt a fekáliatengerből. Ez nyilvánvalóan nem fog sikerülni, mert nem ők hibáztak. Mindig is tették a dolgukat, ipari mennyiségben gyártották a cikkeket, nyilatkozatokat, elemzési- és kutatási eredményeket. Arról tényleg nem ők tehetnek, hogy nagyjából erre épül a rezsim.
A propaganda nem önjáró, hiszen éppen arra válogatták és dresszírozták őket, hogy a központi utasítást kövessék, nincs kilengés. Ezért szokott az előfordulni, hogy amikor felbukkan egy jelentősebb méretű húbazmeg, legalább egy napra totálisan lefagy a rendszer. Remek példa a Pegasus-ügy, ami után egy teljes napig nem gondolt semmit erről az egészről egyetlen pártlap egyetlen munkatársa sem.
Legalább 24 óra kellett, ameddig megtudták, hogy fel vannak háborodva. Vérig vannak sértve. Meg vannak támadva. Megint. Azóta persze kórusban csaholnak, de azt a néma csendet semennyi üvöltéssel nem lehet kitölteni, sem eltörölni. Semmi nem olyan árulkodó, mint a hallgatás. Semmi nem bizonyítja jobban az árulást.
Aki szabad, az merészel azonnal gondolni valamit, amit gondol, el is mondja, le is írja. Akkor is, ha téves vagy nem teljes minden, amit tud. Aki szolga, az kussol addig, ameddig a gazdája meg nem mondja neki a miheztartást. Senki és semmi nem gátolt senkit abban, hogy a nemzetközi sajtóban megjelenő hírről ott és akkor legyen véleménye. Nem volt.
Most van.
Címkép: Békési Joe: Mi a véleményem?