A 10 órai mise esete

Posted by

Fábián András
>Ha jól akar valaki szórakozni, feltétlenül látogasson el mostanában a Mandiner oldalaira. Bevallom őszintén, nekem eszem ágában sem volt az álobjektív oldal böngészése. Reggelenként azonban átfutom a napi híreket, és bevonzotta (szép ez a szókapcsolat!) a szememet (ez meg egy jó kis képzavarrá állt így össze) egy cím: A nagypapának pont a tízes mise alatt kellett Gyurcsányt elkísérnie – Déri Stefi a Mandinernek.

Összerezzentem. Nem először fordul elő mostanában velem, hogy a kormánypropaganda ezt a reakciót váltja ki belőlem. Nem az ijesztő valóság, az emiatt hirtelen rám törő félelem miatt, nem a tömény blőd hülyeség riaszt, hanem mert hirtelen rádöbbenni kényszerülök: a fülkeforradalmárok megkezdték a családi legendárium felépítését, a tíz év előtti demokráciát felszámoló „hős ellenállók” kitermelését. A 2010. előtti hősök pont olyan ütemben szaporodnak, mint a partizánok 1945. után, vagy az 1956-os forradalmárok 1989. után.

Az 1989-es igazi rendszerváltókról már nem beszélünk. Az momentán nem sikkes, meg nem is úgy volt, meg nem is az volt annak a hőse. Pedig sokáig az is komoly pedigrének számított. Ma azonban egyre inkább felér egy priusszal. 1989. után ugyanis csakis Orbán és a Fidesz…!

Na szóval a Mandíner. Aki veszi magának a bátorságot, van benne kalandvágy és elegendő humorérzék, annak ajánlom lapozzon oda a virtuális térben. Ha gyenge lenne a gyomra nem árt előzetesen bekapni egy Daedelon tablettát. Pusztán preventív célzattal, az esetlegesen rátörő hányinger ellen.

Itt van például az előbb említett ifjú hölgy, aki igy vall magáról: „Nekem a hagyományos családmodell, a hit és a nemzeti identitás a legfontosabb iránytű az életemben. A Hír Tv és immár a Megafon pedig két olyan fórum, ahol képviselhetem az értékrendemet.” Nem más ő, mint a Megafon legújabb üdvöskéje és véleményformálója a Facebookon, név szerint bizonyos Déri Stefi. Nem sértődik meg, ha azt mondják rá, hogy csinos. Nem hívták, hanem ő jelentkezett a Megafonhoz, ahol végre hangot adhat a véleményének. (Pedig már 10 éve a HírTV-nél dolgozik, de ezek szerint ott nem nyílt lehetősége véleményvezérlésre.) Megtudjuk tőle azt is, hogy a minap váratlan hirtelenséggel leköszönt (?) Földi-Kovács Andrea az ő nagy példaképe.

Ez is sokatmondó. Innentől idézném a hölgy érdekfeszítő visszaemlékezését arról, hogy hogyan találkozott ő személyesen a sátáni Gyurcsány Ferenccel. Pontosabban nem is ő, hanem a nagypapája, aki a mára már az Orbán kormány által totálisan lerohasztott Kútvölgyi Kórház sebészorvosa volt. Egy elnyomott és jogaiban lábbal tiport nagyapó történetét ismerhetjük meg. Lássuk tehát: „…nagypapám a Kútvölgyi kórházban volt sebész főorvos, és a balatonőszödi kormányüdülőbe onnan delegálták nyaranta az orvosokat. Ők teljesítettek szolgálatot, cserébe a családjukat is vihették. Így kerültem én is oda, amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök. Egyik nap odajöttek a kormányőrök a nagypapámhoz, hogy Gyurcsány Ferenc ellovagolna az üdülőből Kötcsére, a birtokára, és végig kellene kísérni autóval, nehogy a végén még baja essen. Nagypapám első körben azt válaszolta, nem lehet, mert neki az üdülő összes vendégére figyelnie kell. Később visszajöttek, hogy mégis kellene menni. Végül nagypapám azt mondta, rendben, reggel 9 és 11 óra között vállalja, de csak két órában. Mivel pont vasárnap volt, amikor indultunk volna a helyi kápolnába, nagymamám meg is jegyezte a fejét csóválva: a nagypapámnak pont a tízes mise alatt kellett Gyurcsányt elkísérnie.”

Ebből tehát máris nyilvánvaló, hogy az ördögi Gyurcsány nem egy misére járó ember, ellentétben a nagypapával, akinek ugyan az üdülő összes vendégére kellett volna figyelnie – és ezt tőle magától tudjuk – de ő viszont elment volna a tízes misére. A bátor nagypapa azonban volt annyira vakmerő, hogy meg merte határozni a feltételeit a miniszterelnöknek. Ettől eddig és kész, slussz passz. Brutális és félelmetes történet. Rávilágít a Gyurcsány rendszer egy eddig ismeretlen bűnére.

Természetes, hogy ’56 után is meggyűlt a család baja a hatóságokkal, mert akkor klerikális kapcsolatokat kerestek a köreikben. Szóval tőről metszett rendszerellenes, tisztességes jobboldali családot ismerhetünk meg Stefi hinterlandjában. Csak jól járt vele a Hír TV, a Megafonról már nem is beszélve. Utóbbiról tudjuk, hogy a Fidesz trollképzője, ahol arra tanítják a jelentkezőket, hogy hogyan tudják minden ellenzéki fórumon megzavarni, félrevinni a társalgást, durván és közönségesen provokálni az olvasókat. Arra is képzést kapnak, hogy miképpen kell hamis profilt kreálni, akár többet is. Így aztán a töméntelen álnévvel azt a benyomást lehet kelteni, hogy az amúgy rohamosan csökkenő számú Fidesz-tábort számottevőnek, nagynak, sőt hatalmasnak és ijesztőnek láttassák. Göbbels doktor a tíz ujját megnyalta volna egy ilyen ötlettől. Itt szakember most ez a Stefi.

Ez persze csak egy vicces eset a sok közül, bár jobban belegondolva a szánalmas jelző talán helyénvalóbb. Idézhetném a Mandiner ajánlataiból a mértékadó botrányhős Szentesi-Zöldi Lászlót is, aki szerint „Indokolt kérdés, hogy a Forbidden Stories szakmai szervezet vagy titkosszolgálati fedőcég.” Szerintem már maga a kérdés is megkérdőjelezi a kérdező szellemi képességeit. Arról az internetes oldalról van szó ugyanis, amely nyilvánosságra hozta, hogy kiket hallgattak le a Pegazus segítségével. Ráadásul ez a Szentesi-Zöldi többet tudhat, mint az ügyben lényegesen kevesebb tájékozottságot mutató belügyminiszter. Pintér úr és „a Belügyminisztérium egy ismeretlen szervezet által gerjesztett botrányt feltételez”. (https://index.hu/belfold/2021/07/21/pinter-sandor-a-magyar-nemzetbiztonsagi-szolgalatok-nem-folytatnak-illegalis-megfigyelest/ ) E szavakat olvasva joggal vetődik fel a kérdés: hát hogyan végzik ezek a magyar titkosszolgálatok a munkájukat, ha azt sem tudják, hogy ki kit hallgat le, és ki milyen titkosszolgálati botrányt gerjeszt ma Magyarországon?! Skandalum!

Az elmaradhatatlan Bayer Zsolt azonban már mondja is: „Mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában, és kik az igazi gazemberek, kik az ellenségek.” Sokat sejtető cím. Bayer (Isten bocsássa meg nekem, de nem írom utána, hogy úr) megoszthatná a tudását a mit sem sejtő Pintér Sándorral is.

A következő elmélkedést Kötter Csaba jegyzi: „ORBÁN EGY DEMOKRATA ÉS BRÜSSZEL EZT NEM BÍRJA (SIC!) A Nyugat addig rázta a demokrácia bölcsőjét, hogy szépen kiesett belőle a baba.” Remek poén. Hát én úgy kacagtam!

Mindeközben feltűnik egy-egy unalmas semmitmondó idézet a más véleményen lévőktől, Karácsonytól, Gréczy Zsolttól. Felbukkan Fekete-Győr András és Wittinghof Tamás egy-egy Facebook bejegyzése is. Hadd lássa a publikum, hogy a Mandíner a pártatlan tájékoztatásnak legalább a látszatát igyekszik megőrizni. Ennek ellenére abszolút egyértelmű, hogy az oldalt változatlanul a Fidesz véleményvezérei uralják. Az említett „lipsibolsikat” itt úgysem olvassa senki.

Mindezek ellenére egyértelműen érződik a hangulatból, hogy az Orbán kormány és csicskásai  nagyon belefutottak a maflásba ezzel a Pegazus dologgal. Ráadásul az is egyre világosabb, hogy mekkora marhaságot csinált Orbán a tegnap bejelentett idióta népszavazási kérdésekkel. Ezt már szerintem ők is érzik, de azért nyomják a szöveget, keményen.

Azzal kezdtem, hogy aki jól akar szórakozni, feltétlenül látogasson el mostanában a Mandiner oldalaira. Mire idáig értem, be kell látnom, hogy ez az egész mégsem vicces. Sokkal inkább kínos, szánalmas és hazug. Pont annyira, mint amennyire szánalmasak azok, akik ebben a tíz éve változatlan intenzitással folyó, ám egyre inkább kifulladó Fideszes pártpropaganda háborúban – természetesen busás honoráriumért – részt vesznek. Ha meg meggyőződésből teszik, hát még annál is szánalmasabbak.