Szegény híveitekből megint bolondot csináltatok

Posted by

Lendvai Ildikó

>Nincs ezen mit lamentálni.
Minél hamarább álljanak ki az ellenzéki pártok, mind együtt, és hívjanak fel az Orbán-féle szégyennépszavazás bojkottjára. Ebbe a hintába nem kell beleülni, csak a gyomrunk fordulna fel tőle. Nehogy már asszisztáljunk ahhoz, hogy “érvényesen és eredményesen” hülyére vegyenek egy országot! Remélem, ezúttal a Jobbik sem gondolja másképp.
És az istenért: ne hívjuk mi is engedelmesen “gyermekvédelmi népszavazás”-nak, -legfeljebb idézőjelben! A gyerekeinket még egy szó erejéig se keverjük bele az ő piszkos játékaikba.
Olyan átlátszó a manőver, hogy az ember már magyarázni is restelli. És még ezek hívták magukat “unortodoxnak”-nak?! Ugyan már, fiúk, a szokások rabjai vagytok, annyi új ötletetek sem volt, mint egy gyengélkedő amőbának. Ezt már egyszer elpróbáltátok 2016-ban.
Akkor legalább fürgébbek voltatok. A kopaszok választási irodai botrányát követően Orbán mindjárt másnap bejelentette a kvóta-népszavazást. Most a kémbotrány után három kínos nap telt el dadogással, a kormánytagok össze-vissza beszédével, és csak utána állt ki a miniszterelnök a népszavazással. Vannak ezek a jó kis kenőcsök a mozgásszervi bajok ellen, tudnám ajánlani.
Közben azért hátráltatok egyet-kettőt. Egyrészt magatok is rájöttetek, hogy a nemzeti konzultációt már nem lehet eléggé feltupírozni. Szegény híveitekből megint bolondot csináltatok. Ha ennyire becsülitek a barátaitokat, mit várjanak az ellenfeleitek?
Másrészt konstatáltátok, hogy ez a meleg-ügy nem látszik nagyon bejönni. Túl sok ember ismer melegeket, és valahogy nem akarja mindet válogatás nélkül utálni. Ezért a népszavazás már inkább a transzokra lő, azokból nagyon kevés van, jobban lehet hátat borzongattatni velük.
Micsoda vitézek vagytok, fiúk! Megint egy népszavazás mögé bújtok, de egy bizottsági ülésre elmenni, egyszerű kérdésekre válaszolni a kémbotrányról, azt nem mertek. Ha lelkes feministaként nem utálnám, hogy csakis a “férfias” jelzőt használják a hősi erények megnevezésére, most azt mondanám nektek: nyugi. Senki nem akar titeket rávenni nemi átalakító műtétre. Éppen elég férfiatlanok vagytok máris.