Orbán kapkod, most éppen elmebetegeknek címzett népszavazást hírdetett

Posted by

k.a.
„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt” – kezdte a most össze-visszakapkodó Orbán szerdai beszédét. Úgynevezett “gyerekvédelmi népszavazást” jelentett be. Vajon ez válasz mindarra, ami (nem Magyarországra), hanem az ő személyére zúdult.
Az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a magyar helyreállítási tervet; kirobbant a magyar érintettséggel is bíró Pegasus-ügy, az ún. kémszoftveres lehallgatási botrány, erről bővebben itt; megjelent a jogállamisági jelentés, súlyos kritikákkal: korrupt elit, aggasztó jogalkotás és médiahelyzet, egyebek ezek állnak benne; az EP alelnöke közölte, hogy korlátozná az uniós támogatások kifizetését Magyarország és Lengyelország számára; illetve bejelentették, hogy az EU kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben a melegek alapvető jogainak megsértése miatt.
Minderre válaszul: „A kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben. Ezek a következők” – így Orbán, majd felsorolta a kérdéseket, amik az alábbiak. 1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak? 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések. 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Orbán, azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.
Hát ez megint éppen olyan jól van kitalálva, mint a “nemzeti konzultáció”. Aki igent mond, az rögtön beutalható egy elmegyógyintézetbe. De az is, aki a kérdéseket kitalálta.