Ilyet csak sarokba szorult állat tesz

Posted by

Gyurcsány Ferenc
>

Sokszor mondtuk már az elmúlt 10 évben, hogy az Orbán-kormány újabb határt lépett át, és messzebbre ment, mint addig bármikor. Ma ugyancsak ezt kell mondanunk, hiszen kiderült, hogy a kormány egy izraeli kémszoftver segítségével magyar állampolgárokat, köztük újságírókat, ellenzéki politikusokat, ügyvédeket és üzletembereket figyeltethetett meg. Ilyen esettel biztosan nem találkozunk egyetlen európai demokrácia történetében sem, ilyet ugyanis csak diktátorok, hadurak és gátlástalan zsarnokok tesznek a saját népük ellen.
Ha ez igaz, akkor ezek hazaáruló bűnözők, akik előtt nincs sem morális, sem politikai, sem jogi korlát azelőtt, hogy megtartsák a hatalmat. Ha munkájukat tisztességgel végző újságírókat és a rendszer politikai ellenfeleiként dolgozó ellenzéki politikusokat lehet következmények nélkül megfigyelni egy terroristák és bűnözők ellen kifejlesztett szoftverrel, akkor ezeket az időket nyugodtan tekinthetjük az Orbán-rendszer végóráinak. Ilyet csak az tesz, aki sarokba szorult állatként, utolsó erejéből, minden eszközt megragadva kapaszkodik a hatalomba, de már érzi, hogy el fogja azt veszíteni.
Ez fog történni 2022-ben. Most éppen a kormány érdeke, hogy válaszoljon a megfigyelési botrányban felmerült kérdésekre és tisztázza, hogy kiket, mikor és milyen alapon figyeltetett meg, mert a kormányváltás után már nem csak kellemetlen kérdések lesznek, hanem annál kellemetlenebb következmények is.

Ne legyen kétségünk, aki ilyet tesz, az börtönbe fog kerülni.