Pegasus és a gumicsont

Posted by
Egerfai József
>Ma kicsit túlpörögtem. Elhittem magamnak, hogy az új lehallgatási botrány már a normális fideszeseknek is sok. Ha ugyan normálisnak lehet még azt tekinteni, aki ezt a végtelenségig lezüllött, torzult gondolkodású társaságot elfogadja, sőt támogatja.
Nos, rá kellett jönnöm, hogy ez már nem gondolkodás, ez hit kérdése. Hit abban az értelemben, hogy dogmákat kell elfogadni magyarságról, általuk hirdetett (ál)kereszténységről, és ha ez megtörtént, a valóság ezeket cáfoló zavaró tényeit figyelmen kívül kell hagyni. Én komolyan azt gondoltam egy ideig, hogy értelmes, sőt értelmiségi fideszesek jó ízűt röhögnek, amikor a Sorossal való riogatásról, “Brüsszel” Moszkvánál borzasztóbb uralkodásáról, a kínai kapcsolatról, a Fudan egyetemről hallanak.
Aztán rá kellett jönnöm, hogy nem így van. Mer’ Orbán mon’ta, aki a magyarság és a kereszténység megmentője, ami megkérdőjelezhetetlen dogma. Fideszesnek axióma. Akkor is, ha tud nyelveket, olvas a Magyar Nemzeten és az origon és társain kívül mást is. Mer’ aki eltérőt ír, mint a dogma (ál)igazsága, az negligálandó liberális, sőt – természetesen eltorzított fogalommal – balliberális. A fogalmi torzítások annyira sikeresek, hogy ellenzéki politikustól hallottam büszkén mondani, hogy ő balliberális. Akkor most csodálkozzak?!
Lehet még ebből a tudatilag szándékosan tönkre tett, eltorzított gondolkodású országból normális? Sőt szabad?
Én a fiatalokban bízom, szemben azokkal a nagyon hülyékkel, akik a sorkatonaságtól várják a szerintük férfiatlan fiúk “megfegyelmezését”. Az ilyenek a lányokkal nem is torődnek, azok főzzenek és szüljenek. Az effajták áhítattal isszák a homofóbia gyalázatos szavait, mert számukra az a régi értékek visszaállítása. Én viszont mindig azt vallottam, hogy a konzervatívokkal nincs baj, ők vitapartnerek, szemben a maradiakkal, akik egyszerűen primitívek.
Na de mi lesz holnap? A lehallgatási üggyel mindenki óvatos, mert egyrészt túl sok titkosszolgálat a szereplője, akiknek bizony túl sok nem annyira törvényes lehetőség áll rendelkezésére – ez mindig is így volt, ez a titkosszolgálati működés lényege -, másrészt az izraeli cég miatt egyetlen óvatlanul kimondott mondat is az antiszemitizmus vádját hozhatja a kimondó fejére. Én bátran mondom, engem még csak egyszer próbáltak ezzel megvádolni, meglehetősen nagy derültséget kiváltva. Persze, ha holnap az összes kormánypárti média ezt kezdené sulykolni, az ország egyik fele elhinné, a másik fele gyanakodni kezdene. Már kellett hasonlót tapasztalnom. A rosszat mindig könnyebben elhiszik, mint a jót. Bárkiről.
Tehát: mi lesz holnap, na meg utána? Tudja valaki, Orbánon és Habonyon kívül? Mert a fideszeseknek is ők mondják meg. Jó lenne, ha már végre nem futnánk az általuk eldobott gumicsont után. Fussanak ők! De világgá ám!!!