Azt mondja el, amit főnöke a szájába ad

Posted by
Gábor György
>Varga Judit beismerő vallomását köszönjük meg szépen. A képességes miniszter asszony az alábbiakat mondta: „Egy olyan világban élünk, ahol hihetetlenül sok veszély leselkedik a modern államokra. Ne legyünk nevetségesek, ilyen eszközökre minden országnak szüksége van!”
Az izraeli csúcstechnológia remek eszköz arra, hogy az egyes államok törvényes rendjét és az állampolgárokat fenyegető gyilkos terrorizmus ellen az erre illetékesek felvegyék a harcot. Miért is ne lenne minden országnak erre szüksége?
A különbség az, hogy a demokratikus berendezkedésű országok, amelyekben működnek a fékek és ellensúlyok, s ahol a privát szféra még számít, ott illetékes kezekben az eszköz a terrorelhárítást szolgálja. A mocskos diktatúrákban, ahol a hatalom már szétverte a fékek és ellensúlyok rendszerét, s ahol a civil szférának semmi jelentősége nincs, ahol rendszerszinten lehet meglopni, megalázni, gyűlölet tárgyává tenni, hülyére venni bárkit is, s ahol a hatalom naponta gyalogolhat be szutykos csizmájával a legszemélyesebb, legprivátabb, legintimebb, legszenzitívebb terekbe, továbbá ahol a képességes miniszter asszony által emlegetett „leselkedő hihetetlenül sok veszélyt” kizárólag a hatalmat gyakorlók és annak minden gyönyörét élvezők öröknek remélt pozícióját véleményeikkel, kritikájukkal, politikai nézeteikkel, leírt soraikkal vagy elmondott mondataikkal veszélyeztető ellenzékiek jelentik, ott a hatalom és annak valamennyi förtelmes kiszolgálója a leselkedő veszélyt nem a terroristában, hanem kizárólag a politikai ellenfélben (ellenségben) látja: következésképp ezeken a helyeken illetéktelenek használják az eszközt, rendeltetésével tökéletesen ellentétes célból és szándékkal.
Amott az állampolgárok védelmében, a terroristák megfékezésére, emitt a saját állampolgárok elleni bevetésre, a hatalom megtartásának mindent felülíró érdekében. Amint ez történik Azerbajdzsánban, Kazahsztánban, Szaud-Arábiában, Jemenben, Bahreinben, az Egyesült Arab Emírségekben, Marokkóban, Ruandában, Mexikóban, Togóban és Magyarországon.
Mert, ha ez újdonság lenne a miniszter asszony számára, a rendőr – ha úgy adódik – azért tartja a kezében a maroklőfegyvert, hogy megvédjen bennünket. A terrorista viszont azért, hogy kivégezzen bennünket.
Nem csekély különbség!
De hogy még egyértelműbb legyek: Varga Juditnak is van szája, nekem is van szám. Csakhogy míg én a számmal azt mondom el, amit gondolok, s amit igaznak tartok, addig Varga Judit azt mondja el, amit a főnöke a szájába ad, még akkor is, ha arról egészen véletlenül pontosan tudja, hogy az semmi egyéb, csak egy ótvar nagy hazugság.