Száguld a Pegazus!

Posted by
Rózsa Mihály
>Amikor annak idején kirobbant az USA-ban a Watergate botrány, ott Nixon azonnal tudta, hogy egyetlen lehetősége a lemondás maradt. Minden elemében ehhez fogható botrány a magyar Pegazusgate. Kiderült, hogy a kormány Izraelből vásárolt kémprogram segítségével, újságírókat, ellenzéki politikusokat hallgatott le törvénytelenül.
Normális országba, egy ilyen botrányba, azonnal belebukna a hatalom. Igaz ahhoz kéne egy határozott és cselekvőképes ellenzék is, aki ha a kormány nem mond le magától, segít nekik a lejtőn megindulni. Hogy össze kell hívni a fideszes többségű Nemzetvédelmi bizottságot, az persze helyes és szükséges, de már rég meg kellett volna tenniük a kormánnyal szemben a feljelentést is és akár azonnal nemzetközi igazságügyi intézményekhez fordulni és verni a vészharangokat az Unióban is.
Természetesen a kormány tagadni fog. Olyanok, mint amikor a férj hazaér a lakásába és azt látja, hogy a feleségét keféli egy másik férfi, de az asszony végig azt kiabálja, hogy nekem higgyél, ne a vaksi szemednek. És nyilván lesznek itt férjek, akik erre felnevetnek, hogy hát persze, milyen csacsik is voltak, hogy egy percig is azt hitték, hogy az van, amit láttak.
Lesznek férjek, akik ugyan tudják, hogy az van, amit láttak, de majd kifelé maguk érdeke miatt, azt fogják mondani, hogy mindez aljas rágalom, szegény derék asszony ellen, mert az bizony a hűség mintaképe. Nem kérdés, hogy majd a Fidesz azt fogja állítani, hogy Soros, Brüsszel és a liberálisok aljas támadásának az áldozatai. Tulajdonképpen az újságírók és ellenzéki politikusok, a homoszexualitás mételyétől megfertőzött nyugat nyomására, önmagukat hallgatták le és most rá akarják az egészet fogni, nemzeti, keresztény kormányunkra, hogy annak megbuktatásával, keresztény lányaink vérére szomjazó migráns hadakat szabadítsanak hazánkra és Árpád keresztény népére.
Azt se lehet mondani, hogy ez volt a Fidesz kormány legaljasabb lépése, amióta bitorolják a hatalmat felettünk. De ha ebbe se buknak bele, ha hagyjuk, hogy ebbe se bukjanak bele, akkor mindent megérdemlünk, amit ezután még a nyakunkba kapunk tőlük. Ha az ellenzék még ebbe se tudja most belebuktatni őket, akkor ha ennyire gyengék, hogyan akarnának itt kormányozni?
Természetesen attól tartok, hogy nem fog ebbe belebukni a kormány. Orbánban fel se fog merülni a lemondás gondolata sem, az operett ellenzékük nem fogja tudni lemondásra kényszeríteni őket. Európa megint nagyon fel fog háborodni az újabb aljasságon, de ők sem fognak lépni a kormány megbuktatásáért, mert nem feltétlen ez az érdekük és úgy vannak vele, hogy ha mi tűrjük, el vagyunk ezzel, akkor legyen ez.