A Pegasus-botrány lesz a Fidesz vége

Posted by
Hajnal Miklós
 A jelenlegi aránytalan választási rendszert egyetlen párt vezette be a saját érdekeire szabva, amelynek következménye az erősödő kétpárt-rendszer és a társadalom további megosztottsága. A Vox Populi kutatása szerint a körzetek igazságtalan meghúzása miatt az ellenzéknek legalább 3,5%-kal jobban kell szerepelnie a választáson a Fidesznél ahhoz, hogy a két tömb egyenlő számú mandátumhoz jusson.
A Fidesz alkotmányt minden valódi társadalmi konzultáció nélkül egyetlen párt fogadta el.
 Fidesz a legfőbb ügyész mandátumát 6 évről 9-re növelte, majd a saját pártkatonáját, Polt Pétert ültette oda, aki aktívan részese a Fidesz intézményesített korrupciójának.
A Fidesz kinevelte saját oligarcha hálózatát, köztük Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt, akik százmilliárdos tételekben nyernek állami megbízásokat, majd vagyonukkal gazdaságilag erősítik a mostani rezsimet.
A Fidesz felépítette a saját, közpénzzel kitömött médiabirodalmát, mely utasításokat kap Rogán Antal propaganda minisztériumától. A fideszes gépezet kezében van az összes megyei napilap, a legnagyobb magyar országos rádió, a leglátogatottabb internetes portálok közül az ORIGO és a Pesti Srácok, továbbá a TV2 csoport. Magyarország a Sajtószabadság Indexen a 2010-es 23-ik helyől a 92-ikre esett vissza. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a fideszes média, köztük a köztelevízió és a hirado.hu is hallgat a kémbotrányról.
A Direkt36 és több nemzetközileg elismert oknyomozó újságírónak köszönhetően kiderült, hogy a fideszes vezetés a Pegasus kémprogrammal hallgathatott le több, mint 300 magyar célpontot, köztük újságírókat, ügyvédeket, ellenzéki politikusokat és üzletembereket. Több, a kiszivárgott listán szereplő célpontról kiderült, hogy valóban feltörték telefonját a kémprogrammal és lehallgatták beszélgetéseit, üzeneteit, távolról bekapcsolhatták mikrofonját és kameráját, megfigyelhették a célpont helyzetét.
Fidesz az egyetlen politikai párt ez európai országok kormánypártjai közül, aki belekeveredett ebbe az ügybe.
Hiszen Európában máshol elképzelhetetlen, hogy a paranoia ilyen szintjén baráti vacsorákat követően üzletembereket, munkájukat végző újságírókat és egyszerűen az ellenzékben aktív politikusokat lehallgassanak kormányzati eszközökkel.
Ha a lista első fele nem lett volna elég, ezzel az üggyel egyértelművé vált: a józansággal már semmilyen kapcsolata nincs a Fidesznek. Ezzel 2022-ben el kell számoljanak.