Tudós politikusaink

Posted by
Juszt László
>Gulyás Gergely szerint: “A kínai vakcina még bizonyos adatokat illetően jobb is, mint mondjuk a Pfeizer. Hozzátette, nem lesz szükség harmadik oltásra. Több, mint félmillió embert beoltottak már a második adaggal is, az ő védettségük még jobb, mint azoknak, akik Pfizer-vakcinát kaptak.” (Kormányinfó 2021. 04.15.)
Erdei Anna immunológus, az Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese: “Immunológusként ki merem jelenteni, hogy akinek nincs antitestje, az nem is védett.” (Akadémiai honlap 2021. 07. 12.)
Gulyás Gergely: “Az egyetem egyértelműen cáfolja, és az egyetem egy kicsit komolyabb hely. Kifejezetten felelőtlen az immunológus nyilatkozata, ami megjelent a Tudományos Akadémia honlapján. Az antitestmérésnek nincs értelme.” – mondta Gulyás egy kardiológus véleményére hagyatkozva.(Kormányinfó 2021. 07. 16.)
Orbán: “Nagyon fontos, hogy a politikusok ne képezzék át magukat járványügyi szakembereknek, mert a legnagyobb bajt azzal tudják a politikusok tenni, hogyha össze-vissza beszélnek járványügyi szakkérdésekben.” (MR. 2021. 07.02.)
Fideszes körökben amúgy nagy hagyománya van a szaktudás lebecsülésének. Parlamenti bizottsági ülésen “gyalázta le” Cseresznyés Péter államtitkár – volt biztosítási ügynök – Lovász László, Abel-díjas (ez a matematikai Nobel-díj) matematikust, az MTA egykori elnökét mondván, hogy “nem jók a számai, rosszul számol”.