Kurázsi

Posted by
Kaltenbach Jenő
Olvasom, hogy Mark Milley tábornok aki Trump idején az amerikai hadsereg vezérkari főnöke volt, más katonai, rendőri és titkosszolgálati vezetőkkel együtt ellenállást szervezett arra az esetre, ha Trump katonai puccsot kísérelt volna meg, megakadályozandò a hatalma elvesztését. https://ujnepszabadsag.com/2021/07/15/amerika-hadseregenek-legfobb-tisztje-trump-puccsatol-tartott/
Tu felix America!
Ezt olvasva elmerengtem azon, hogy vajon akadna e nálunk akár egyvalaki is az adminisztráciòbòl akinek ilyesmi egyáltalán megfordulna a fejében? Ha igen, vajon meg tudná e szervezni, vagy azonnal akciòba lépne néhány árulò, aki a megfelelő jutalom reményében rohanna a főnökhöz?
Hát igen, attòl tartok az ilyesmi nálunk ugyanùgy, és ugyanabbòl az okbòl bukna meg mint a Hitler elleni merénylet terve és a következmények is hasonlòak lennének.
A rendszer ugyanis sokkal jobban hasonlít a fasiszta rezsimre, mint az amerikai demokráciára. Minden a fejekben dől el, ezért tesz meg mindent Orbán, hogy növelje a neki tetsző fejek létszámát a megfelelő beosztásban.
Címkép: Miley tábornok Pompeo külügyminiszterrel