Életmentő láda (és feleség)

Posted by
Hatalmas pusztítást végzett az a vihar, amely péntek este fél hat körül sújtott le a Baranya megyei Sellyére. Az ormánsági városban, Magyarország egyik legdélebbi településén mandarin méretű jégdarabok hullottak az égből, és százával törték össze a tetőcserepeket, kocsik szélvédőjét zúzták be.    A katasztrófavédelem munkatársaival szombat reggel hat órakor megkezdték a helyreállítási munkálatokat, 407 épület sérült meg a pénteken lesújtó viharban, ebből 393 magánjellegű, 11 önkormányzati, 3 pedig egyházi tulajdonban lévő épület teteje sérült meg – fogalmazott Nagy Attila, Sellye független polgármestere szombaton közösségi oldalán.
Beszélt arról is, hogy Sellyén sok embernek nincs lakásbiztosítása, így az érintetteknek különösen fontos most a külső segítség. A polgármester elmondta azt is, hogy a jegkarsellye@gmail.com e-mail címen a károsultak és a segíteni szándékozók jelentkezését is várják, és beszélt arról is, hogy a református egyház gyűjtést indít a pénteki jégvihar baranyai károsultjainak, a rászoruló családoknak és a kárt szenvedett református közösségeknek.
Matancic Joszip otthona előtt szirénázó mentőautó fékezett, mert a férfit kis híján agyonverte a jégeső.„Öt óra lehetett, épp a medencében áztattam magam, amikor láttam, hogy keletről fekete felhők jönnek. Azt hittem, nem lesz komoly, de pár esőcsepp után akkora jegek estek, mint az öklöm” – mesélte a férfi a„Amint kidugtam a fejem a vízből, megsorozta a jég. Két helyen is megsebzett, az egész medence tiszta vér volt. Biztos voltam benne, hogy meghalok. Végül a feleségem, Ildikó mentette meg az életemet: egy műanyag ládát tett a fejére, hátraszaladt értem a kertbe. Együtt bebújtunk a láda alá, és bemenekültünk a házba, de a hasam így is csupa kék-zöld lett.”
Címkép: Mandarin nagyságú jég
bama.hu