Az egészségügy tükre

Posted by

Juszt László
>Nem lehet mindent letagadni! Előbb-utóbb kiderül. A covid kitörése óta tudjuk, mondjuk, hogy az egészségügyi rendszer összeomlott, s a krónikus betegek ellátás nélkül haltak meg. Ezt Kasler és főnöke a mai napig tagadják.

DE!
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő most nyilvánosságra került adatai cáfolják a kormányt. 2019-ben 263 ezer kórházban ápolt krónikus beteg után fizetett a NEAK. 2020-ban csak 161 ezer beteg után fizettek. A másik 100.000 meggyógyult?
A mozgásszervi rehabilitáció kilencven százalékkal esett vissza az elmúlt évben az azt megelőzőhöz képest.
Az akut ellátás húsz százalékkal csökkent, pedig a betegek száma évről évre nő.
A vírus előtti utolsó évhez viszonyítva minimum 433 000 beteg nem kapott kapott ellátást. Ebben nem szerepel az idei év első fele.
20 százalékkal csökkent a kórházi kezelést igénylő, kapó kardiológia betegek száma.
A szív transzplantációk száma közel negyven százalékkal, a többi szerv transzplantáció száma harminc százalékkal csökkent.
Hihető az, hogy mindenki meggyógyult?
A tökéletes szakmai inkompetencia jellemezte és jellemzi az egészségügyet, amióta Kasler ül a miniszteri székben. Ezt Orbán is látta és tudta. Nem véletlen, hogy egy idő után Pintérre bízta az egészségügy irányítását is.
Megbecsülni sem lehet azoknak a számát, akiket nem a covid, hanem az egészségügy impotens vezetői miatt veszítettünk el.