A katonai vezetők után rendőrök is mennek

Posted by

Titokzatos okból “lefejezték” a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályát – „a történteknek sajnos a legnagyobb nyertesei a bűnözők” – írta kedden a Városi Kurír. Rendőri vezetőkkel szemben indítottak eljárást a BRFK-nál. Közel egy héttel ezelőtt felfüggesztették beosztásából a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztálya vezetőjét és két osztályvezetőt – tudta meg a Blikk.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozásában hat személyt gyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy embert le is tartóztattak. Ezt a Blikk megkeresésére közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin. Azért fordultunk a KNYF-hez, -írja a portál, mert tudomásunkra jutott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának vezetőjét két kollégájával együtt felfüggesztették. A főügyészség szóvivője nem adta meg, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt rendeltek el nyomozást és gyanúsítottak meg hat embert, mondván, az eljárásról más adat nem közölhető.

Hogy mi történt, arról a rendőrség nem nyilatkozott. A BRFK-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy Budapest rendőrfőkapitánya visszavonta a Felderítő Főosztály vezetőjének és két osztályvezető vezetői kinevezését. Úgy tudjuk, az érintettek közül ketten már le is szereltek. Hogy mi történt, arról a rendőrség sem nyilatkozott, tudomásunk szerint arról van szó, hogy egy jogszabályi változás miatt az eljárások során lefoglalt anyagok nyilvántartásban adminisztratív hibákat vétettek.

A Felderítő Főosztály vezetőjéről az egyik volt kollégája a neve elhallgatását kérve azt mondta , hogy bár nem tudja, mi van az ügy hátterében, de az ezredest az egyik legeredményesebb vezetőnek tartotta a kábítószer bűnözés elleni harcban. Az illető megjegyezte: „a történteknek sajnos a legnagyobb nyertesei a bűnözők. Más szakmabeli pedig azt a véleményét osztotta meg velünk, hogy furának tartja, hogy adminisztratív hibára hivatkozva felfüggesztettek vezetőket, mert azért jóval kisebb súlyú büntetéseket szoktak kiszabni. Egyenlőre tehát nem tudni mi az ügy valódi oka, mi történhetett az osztályon amiért szinte teljesen le kellett fejezni. A válaszokat idővel talán megtudjuk.
Különös dolgok történnek Magyarországon. Nemrég a honvédség vezetését fejezték le. Most a rendőrség felderítő részlegét.