Vágyott az igazságra, ezért akart Narancsot meg ÉS-t venni

Posted by

Rab László
>Újságokat vett a Mini, de elfelejtett fizetni. Legalábbis a propivideón ez már nem látszott. Teljesen  életszerű. Enyves a keze, vigyázni kell vele. Miután nem fizetett, azt sem tudhattuk meg, adott-e jattot szegény rászedett újságosnak.

Népszabadság bezáratása után volt Bitó Lászlónak egy csinos összeesküvés-elmélete. Eszerint kitalálták, hogy költözni fog a jó öreg Népszabó, visszamegy a Bécsi útra, dobozoljanak be az újságírók, hétvégén átköltöztetik a cuccot. Azért csinálták mindezt, mert így szerették volna megtudni, kitől, milyen belső fideszes súgótól érkeztek az információk Rogán helikopterezéséről. Cetlikre, fecnikre is szüksége volt a Mini titkosszolgálatának ahhoz, hogy nyakon csípje az árulót. Pecinának –a derék osztrák a Mini tenyeréből evett – 2016. október 7-én, pénteken este úgy adták tudtára, hogy a gyalázatos lépést meg kell tennie, hogy telefonon annyit közöltek vele: Jetzt! Ott voltak a dobozok a Futó utcai szerkesztőségben, mindent át lehetett vizsgálni a hétvégén. Merthogy 8-án reggel, 8 óra 40-kor jelentették be az öreg újság bezúzását.

Sokat gondolkodtam ezen, és arra jutottam, nagyon is elképzelhető. Meg kellett tudniuk, ki volt az áruló. Ki üzent arra vonatkozóan, hogy ide meg ide kell menni, ha le akarjátok kapni a Tónit, amint megy a lagziba. Az eset után jegelt fideszes nacsalnyikok pályaívét érdemes vizsgálni. Van néhány kézen fekvő koma. Mind parkolópályán. És akit egyszer Orbán kitilt a politikából (ld. Pokorni), nincs többé visszaútja a hatalomba. Nem a kisstílű balfácánokról beszélek.

Ez jutott eszembe most, hogy a Minnerstájsz elment a nyócba újságot venni. Méghozzá olyat, amiben szidják, utolsó tolvajnak nevezik, megírják tehát róla az igazságot. A jelek szerint a Karamella bajnoka is vágyhat az igazságra, ezért akart most Narancsot meg ÉS-t venni. De hát nem kapott, mert azokat már elvitték, pedig jóval többe kerülnek, mint nyolc kalács. Aki ezeket megvette előtte, fizetett érte. És ha az újságos azt mondta, hogy 980 forint, akkor a vevő azt felelte rá, nem kér vissza az ezerből. Adott tehát borravalót.

Kérem, adja át a bodegát!

Na, ez aztán végképp hiányzott a propagandavideóból. Nem lehet minden apróságra figyelni, ugyebár. Sok minden mással is így van nemzetünk végzete. Amiről úgy gondolja, hogy az övé, elveszi. A budai várról például azt mondta egy régi Hauszman-bizottsági ülésen, most szépen visszafoglaljuk. Ez történt a Karamellával is (a későn jövőknek: a régi Karmelita kolostort nevezzük így, melynek előterében a miniszterelnök saját játszóteret épített magának).

Az újságos tehát még örülhet is. Orbán azt is megcsinálhatta volna, hogy azt mondja: ez az összes újság, ami itt magánál van, az enyém. Kérem, adja át a bodegát, mert magáról bebizonyosodott, hogy a múltkor nem adott szabályos számlát egy Dörmögő Dömötör eladásakor, súlyos bűncselekményt követett el. Maga nemzetellenes, és bizonyítást nyert, hogy alvó Soros-ügynök, megveszekedett gyurcsányista. Fogja menekülőre a dolgot, drága barátom, mert jön a NAV.

Egyébként mi a szarért vesz az olyan ember újságot, akinek van ötszáz másik a tulajdonában, s mindegyikbe bele van írva, hogy ő a faszagyerek?  S főleg miért érzi úgy a valóságtól tejesen elrugaszkodott píárbarom, hogy ilyen megrendezett jelenetekkel kell Manci néni és Lonci bácsi hűségét megerősíteni? Ebből tényleg az lesz a végén, hogy a drága Orbán Viktor a tévéjében bicskával fogja enni a vattacukrot. Csak azért, hogy igazolja, ő aztán egy komplett vidéki csávó, nehogy már el tessen hinni, hogy a József főhercegi lóistállóban Corvinákat akar nézegetni. És Manci néni nem is hiszi el. Jól tudja, hogy ilyet csak az ellenzéki lapok állítanak. – Nem baj, Mancikám – mondja Lonci bá, miközben Bi58-cal nyomja be eső után a barackfa leveleit –, ha nem tetszik neki, majd betiltja mindet. Csak a Fürge Ujjakat hagyja meg mutatóba’. Az lesz az egyetlen újság, amelyben le lehet majd írni, hogy nem véletlenül álltak le 18-ban este hétkor a számítógépek. Rend lesz, ebben egészen biztosak lehetünk.

½ + ½ = 2/3

Nem véletlenül emlegetem régóta ezt a választásirendszer-bibit, melyet technikai trükkökkel spékeltek meg a fiúk. Én ugyanis be nem veszem, hogy a szoftverbe ne tudnának belenyúlni. Szabadon járnak-kelnek benne 2011 óta, amióta lenyúlták. Azazhogy NER-nyelven elfoglalták úgymond. A választást lebonyolító szoftvercégekre már rég rátették a kezüket. De amikor 18-ban megpendítettem ezt a szálat, még szürnyülködésből élő libernyák barátaim is felhördültek, azt már nem lehet, hová tetszik gondolni, mit szólna ehhez Európa, az Amerikai Egyesült Állomok, az Ebesz, a Wada, a Maciva és a Chemotox Rovarirtó gyártója? Most is élek a gyanúperrel. S nem lepődnék meg, ha a József főhercegi lóistállóban ellenőriznék 22-ben a számadatokat. S tök véletlenül megint kijönne a csalafinta kétharmad. A NER-matekpélda szerint ugyanis a végeredmény mindig ugyanaz 2010 óta. Vegyük a példát. ½ + ½ = 2/3. Ellenzéki barátaim erre mondták, hogy semmi manipuláció nem lehet a dologban.

Utóirat

A gyalázatos pedofiltörvény kapcsán kérdem, vajon ki lehet az az államtitkár, akire nemrég Kardos József, Szájer egykori magántitkára utalt, mint potenciális melegre? S működik-e a Fideszben olyan más területen dolgozó politikus, aki falból házasodott, miközben fiúbarátja van, s még azt is hozzáügyezte – stimmeljen a rohadt heteroszex –, hogy az asszonykának valaki mástól gyereke szülessen? Kinyitottátok Pandora szelencéjét. Regények formálódnak a hazugságaitokról (az elszeretett asszonykáról már van egy színdarab, amíg Orbán hatalmon lesz, az is műsoron marad, feltéve, ha be nem tiltják). A bécsi esetet nem részletezte a sajtó (a régi történet szerint a magas rangú politikus fiút rendelt magához, de nem fizetett a szolgáltatás után, s rendőrt hívott a kárvallott; a Népszabadság hallgatott róla, miként Deutsch ügyeiről is, mert akkor még élt a szabály, hogy a párna alá nem leskelődünk.De a Mini most úgy döntött, ennek vége; hát akkor legyen vége! Beszéljünk őszintén a problémákról, elvtársak!)

Ez volt a rohadék 27-es, jöjjön a 28-as. Kezdődjék a tánc.

Címkép: Marabu rajza