Mi az igazság? Halálos fenyegetések egy homoszexuális paródia miatt

Posted by

Annie Vainshtein
>San Francisco Chronicle

>A San Francisco-i Gay Man (Meleg Férfiak) Kórusának tagjai halálos fenyegetéseket és sorozatos zaklatást kaptak, miután a csoport szatirikus dala felkerült az internetre – és félreértelmezték. Az ” A meleg közösség  üzenete” című dalt július 1-jén tették fel a Youtube-ra és más közösségi médiacsatornákra, de az elmúlt héten nekitámadt a szélsőjobboldali média, amely megsértődött azon, hogy a dal azt parodizálta, hogy az  LMBTQ közösségek “megfertőzik” a gyerekeket. Így kezdik: “Azt mondjátok, hogy mindannyian olyan életet élünk, amit nem tisztelhettek…”.No, de, szól bele az egyik szólista: “Mi átneveljük a gyerekeiteket” utalva az  ősrégi melegellenes narratívára. Aztán hozzáteszi a poént: “Toleránssá és tisztességessé tesszük őket” -.
És szól a kórus: “Megtérítjük a gyermekeiteket és mindenkit. Nincs menekvés, mert még a nagymama is szereti RuPault (a homokost) . És a világ is-egyre kedvesebb,  Gen-Z pedig még melegebb lesz,  a (kis homokos) Grindr”.
De nem mindenki értette a viccet. A videó vírusként terjedt el, majd a konzervatív média nekiesett, sőt, a kórus vezetője, Chris Verdugo szerint még halálos fenyegetéseket is kaptak az énekesek. Válaszul a kórus eltávolította a közösségi médiáról a videót, méghozzá úgy, hogy kizárólag privát módba állította azt.
“Nehéz döntés volt, mert olyan szervezet vagyunk, amelynek művészi, ugyanakkor aktivista küldetése is van” – mondta Verdugo. “Mi vagyunk az első meleg férfikórus a világon. … Mi egy társadalmi igazságossággal foglalkozó szervezet vagyunk … ezért nagyon nehéz volt számunkra a döntés, hogy levegyük azt a videót. De a szólisták – akik nem a kórus tagjai, hanem a maguk jogán feltörekvő Broadway-sztárok – halálos fenyegetéseket kaptak”.

Címkép: A Gay Man kórus fotója