A település, ahol 245 ház sérült meg

Posted by
Hatalmas vihar csapott le péntek délután. Az égszakadás Baranya megyében kezdődött. Dél felöl haladt északnak, majd keleti irányba. A legnagyobb pusztítást ott végezte, ahol átlépte délen az ország határt.
Baranyai jelentés:
Sellyére, az ormánsági városra tenyérnyi nagyságú jégdarabok hullottak. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint több lakóházat is megrongált a vihar
ViharVonal Viharvadász Csapat/Farkas Gágó Andrea

A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg. A Süttő Ignác utcában egy egyszintes, palafedésű családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső. A szigetvári tűzoltók vonultak ki a helyszínre.A közösségi oldalakat elárasztották a segítséget kérők, és felajánlók bejegyzései, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint Baranya megyében eddig több mint háromszáz sérült házról érkezett bejelentés, ezeknek a tetejét rongálta meg a szél, vagy a jég. Az eddigi adatok szerint Sellyén 245, Drávaiványin 61, Okorágon pedig 21 épületben keletkezett kár. Öt közeli megyéből kilenc tűzoltóautóval 36 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. A tűzoltók munkáját több mentőcsapat is segíti, nyolc megyéből 66-an érkeztek ide 16 járművel. A sérült tetőkről kell eltávolítani a törmeléket és az összetört cserepeket, feltépett bádoglemezeket, majd lefóliázni, hogy ne ázzanak be. A munkát a katasztrófavédelem helyi operatív törzse irányítja.

Címkép: A vihar megérkezik Budapestre