Célpont

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Egyre inkább az a meggyőződés alakul ki bennem, hogy a “gyurcsányozás” valódi célközönsége a tudatos ellenzéki szavazók egy része. És ez nem azért van így, mert az állami propagandagépezet őket akarja elbizonytalanítani, hanem azért mert már csak rájuk hat a gyurcsányozás, mégpedig oly módon, hogy elhiszik, hogy ha Gyurcsány nem lenne a politikai élet szereplője, akkor sokkal nagyobb esélye lenne az ellenzéknek a győzelemre. Szóval ők a fideszes propaganda első számú áldozatai.

Egyrészt azt gondolom, hogy a bizonytalanok közül a gyurcsányozással és ezzel a silány “gyurcsány-show” kampánnyal már senkit nem lehet megijeszteni, 15 éve tudják, hogy ki Gyurcsány, ha eddig nem féltek tőle, ezután sem fognak. A fidesz-szavazókat meg nem kell győzködni, ők úgyis tudják, hogy Gyurcsány=Ördög. Tehát maradnak azok az eltökélt ellenzéki szavazók, akik bedőlnek a fideszes kampánynak és minden adandó alkalommal elmondják, hogy “Gyurcsánnyal nem lehet győzni”, “Gyurcsánynak vissza kéne vonulnia”. Na de könyörgöm, miféle elképzelés az, hogy a jelenleg legnagyobb ellenzéki párt vezetője vonuljon vissza?! Hiszen mindannyian tudjuk, hogy ha Gy. visszavonul, akkor ez a párt nincs.

Azt pedig láthatjuk, hogy egy erős középpártot felépíteni a semmiből nem kis eredmény, Gyurcsányon kívül ez senkinek nem sikerült eddig. Nézzük meg hány ellenzéki párt toporog évek óta a bejutási küszöb körül vagy alatt és nem sikerül növekednie. Gyurcsány ott van és a pártjának van legalább egymillió szavazója. Ezt tudomásul kell venni minden ellenzéki szavazónak, függetlenül attól, hogy rokonszenvezik-e vagy sem a DK elnökével. És azt is tudomásul kell venni, hogy aki bedől és ezt a “Gyurcsánynak vissza kell vonulnia” mantrát nyomja, az árt az ellenzéknek és a fideszt segíti, ha nem is ezt szeretné.