Varga Judit kínlódása

Posted by

Szabó Timea
>Varga Judit vérig sértődött, mert szerinte “irányított” kérdések” alapján került fel Orbán a a sajtószabadság ellenségeinek nemzetközi listájára. Még szerencse, hogy a kormány “nemzeti konzultációja” viszont teljesen objektív szempontok alapján készült. A hobbi-szüretelő miniszter azt írja posztjában: “A Soros ex machina ismét belendült. Irányított kérdésekkel machináló kamujelentéssel és listákkal próbálják már megint aláásni Magyarország hírnevét a baloldali véleménybuborék szervezetei”.

Varga itt arra utal, hogy Orbán Viktor ma egyetlen európai politikusként felkerült a sajtószabadság ellenségeinek nemzetközi listájára, amelyet évek óta a nemzetközileg elismert Újságírók Határok Nélkül szervezet készít. Ezen Orbánon kívül még olyan “kiválóságok” szerepelnek, mint az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun, Putyin vagy a brazil őserdőírtó Bolsonaro elnök.
Végtelenül kínos, valóban.
Varga Judit kijelentése azért is figyelemreméltó, mert ha megnézzük a kormány legújabb nemzeti konzultációnak hazudott álkérdőívét, akkor persze még véletlenül sem találunk benne a miniszterasszony által felháborodottan szóvá tett “irányított kérdéseket”!
Például az a kérdés, hogy “Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot, mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt. Vannak, akik szerint ellen kell állni a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának, mások szerint Magyarországnak engednie kell a migrációs vitában. ÖN MIT GONDOL?” – egy mindenfajta sugalmazástól mentes, valós(!) információn alapuló és kicsit sem manipulatív, ártatlan érdeklődés.
A Soros szervezetekről egyébként annyit, hogy Orbán Viktor maga is Soros-ösztöndíjas volt Oxfordban, ahogy Áder János és Deutch Tamás is Soros támogatásából tanultak. Szóval hagyjuk ezt a maszlagot már.
Értem Varga Judit kínlódását, de azért ez már annyira nevetséges, hogy azt javaslom, miniszterasszony menjen inkább meggyet vagy epret szüretelni, vagy esetleg újra szalmabálákat támasztani, ahogy azt a beállított fotóin oly’ gyakran megcsodálhatják az érdeklődők.