Kiváncsi lennék az Orbán-könyvtár szerzőire és könyvcímeire

Posted by

Krebsz János
>Európa szájtátva nézte a teltházas Puskás Arénát – csak egy cím a kormánysajtóból. Azért mi megmutatjuk a világnak!

Volt egyszerre a foci Eb meg a pedofiltörvény, s Európa szájtátva bámult bennünket. Enyhe mértékben túldimenzionált dolog magunkat a világ vagy akár szűkebb kontinensünk figyelmének középpontjába pozicionálni, bár mindenképpen figyelemre méltó dolog belekerülni a világlapok elemző cikkeibe, s büszkén hinni, hogy mi vagyunk a bokréta azon az isteni kalapon. A hősies helytállást felülírta a mások hősies meglepetés-eredménye. S annyi.

Idehaza meg a folyamatosan permanens kampány-agymosás újabb fejezeteibe bonyolódunk bele. Szóra sem érdemes, de uborkaszezonálisan megindítja a trollhadakat, s zajlik a lájkbajnokság.

A kormánytöbbség konstruált egy pedofiltörvényt, amelybe beleszuszakolt egy cseppnyi idejétmúlt homofóbiát, ami kiverte Európa szerte a biztosítékot, és várhatóan az uniós bíróság pár év múlva eltörli, de addig vidáman lehet buziveréseket művelni a hagyományőrzés jegyében.

Ezenkívül a főváros ellenzéki vezetése kitalálta a méhlegelő fogalmát. Ez azt jelenti, hogy a városi füves területeket nem nyírják nullásra angol minta szerint, hanem a magyar kaszálókultúra folytatásaként évente kétszer-háromszor vágják a gyepeket, amelyek ennek következtében visszatermészetesednek, virágos rétté alakulnak, ahol a természetes flóra és fauna valódi élőhelyei jöhetnek létre. Ez a folyamat az elején tart, s ilyenkor a nyírt gyephez szokott szemek csak dzsuvát és rendetlenséget látnak. Ezen elborzadva és felbuzdulva a Fidelitas aktivistái rendet raktak egy fővárosi területen, lekaszálták a méteres gazt, nájlonzsákokba gyűjtötték, ezzel is bizonyítva Karácsony alkalmatlanságát.

Plusz: Hatvanpusztán, az Orbán-birtokon, kiszivárgott képek alapján, hatalmas könyvtártermet építenek, rendeznek be, egyedi polcokkal, fakazettás mennyezettel. Őszintén kíváncsi lennék a gyűjtemény könyvcímeire és szerzőire.