Fake Lopez

Posted by
Földes Péter
>Nagyon megmérgesedett az Igazságos, amikor hírét vette, azáltal, hogy a fülébe jutott, hogy egy valódi világsztár, Jennifer Lopez énekesnő lesz a díszvendég kedvenc oligarchája lakodalmán. Nem azon volt kiakadva, hogy milyen sok pénzt kér az énekesnő – magánszemélyek, diktátorok és oligarchák nevezetes eseményein magyar pénzre átszámítva 300-500 millió forint a gázsija – hanem hogy mit szólnak majd ehhez a magyar emberek. Azok a honfitársak, akik egy kiló cseresznyét nem képesek megvenni a gyerekeiknek, és hiába a tiltás feloldása, strandra sem tudják elvinni a családot.
Miféle módi ez már megint, fortyant fel az Igazságos. Közel volt ahhoz, hogy kiakadjon. Sértette ugyanis a fejlett igazságérzetét, hogy miközben az ő drága népe keményen keccsöl, egyesek urizálnak és nem elég, hogy különrepülőn utaznak egzotikus nyaralóhelyekre, még egy Lopez nevű világsztárt is képesek volnának meghívni a násznép szórakoztatására. Nem vet jó fényt az ilyen a NER-re, mondta magában az Igazsásos, az emberek azt gondolják rólunk, hogy puritánok vagyunk, mert ezzel van teli az összes médiánk, s ha rájönnek, hogy hazudtunk nekik, nagyon mérgesek lesznek.
Az Igazságos dühe csak tovább fokozódott, amikor tanácsadói jelentettrék neki, hogy kiféle-miféle ez a Lopez. Ő maga ugyan heteroszexuális, de igen kedveli a melegeket, épp a minap tett ki egy szivárványos fotót a Facebook oldalára. „Ti vagytok az erő. Ti vagytok a szeretet. Erősek és tökéletesek vagytok.”
Ezt írta JL a fotó alá, és ekkor már tombolt az Igazságos. Hogy hát miféle világ van itten, idejön ez a nő, és olyasmit hirdet, amiről a mi kormányunk, megannyi született heteró, hallani sem akar. Ez a popikon azt hirdeti, hogy a szeretet az szeretet, pedig az Igazságosnál már az is kiverte a biztosítékot, amikor a magyar futball válogatott kapusa azt írta a közösségi oldalán, hogy a család az család.
Hogy fogunk mi itt választást nyerni, ha ilyen melegsimogatók dalolnak a barátom lakodalmán? Csapkodta az asztalt az Igazságos, kész szerencse, hogy kemény fából faragták. Nincs nekünk egy rendes, nemzeti érzelmű énekesünk? Ákos már nem jó? Vagy, teszem azt, Nagy Feró, akinek fügepálinkát és Kossuth díjat adományozott az Igazságos a 75. születésnapjára? Nem érnek rá, mert más dolguk van? Túlságosan sokat kérnek? Miért nem tudja ezt az éneklést egy rendes magyar ember elvállalni? Fásy Ádámot kérdezték már? Vagy legalább a lányát, Zsülikét?
Fel is telefonálta azonmód az érintett férjjelöltet, és közölte vele, hogy szó sem lehet arról, hogy ez a leszbisimogató nő idejöjjön Magyarországra. És mint kiderült, nagyon jól tette, higy feltelefonozta gyerekkori pajtását, Magyarország ezidőtájt legvagyonosabb oligarcháját. Tőle ugyanis csupa jó hírt hallott, a meghívást illetően. Mészáros ugyanis, még végig sem hallgatta az Igazságost, azonnal felfogta, hogy miről van szó, és hogy honnan fúj a szél. Merthogy távolról sem annyira buta, mint ahogyan azt azt terjesztik róla. Így aztán közölte az Igazságossal, hogy szó sincs JL meghívásáról, hírlapi kacsa az egész, magyarul fake news. Soros György terjeszti az ilyen híreket, aki pedig köztudottan Gyurcsány kottájából játszik.
Vagy fordítva, ezeknél a szivárványsimogatóknál sose lehet tudni, hogy éppen hányadán állnak.