Megy a gőzös Lovasberényig

Posted by

Balogh S. Éva
>A HVG 2020 januárjában, közvetlenül a COVID-19 járvány kitörése előtt számolt be arról, hogy úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan gondolta, amikor azzal fenyegetőzött, hogy kedvenc projektjét, a Felcsúttól Alcsútdobozig közlekedő Vál-völgyi keskeny nyomtávú vasútvonalat, egészen Bicskéig meghosszabbítja – Felcsúttól mintegy 10 mérföld hoszúságban. És – mondta a miniszterelnök – ha nem hagyják abba a kritikát, akkor gondoskodik arról, hogy egészen Lovasberényig menjen a kisvasút – mintegy 20 mérföldön át a miniszterelnök mára már híres-nevezetes falujától, Felcsúttól. Sőt, a G7, egy pénzügyi és gazdasági hírekkel foglalkozó internetes oldal akkoriban arról számolt be, hogy megkezdődött a Puskás Akadémia vasút állomása és Bicske közötti építendő vonal előkészítése.

Feltételezem, hogy a projektet az elmúlt másfél év eseményei miatt  ideiglenesen jegelték, de Orbán Viktor válasza a vasúti sínek hosszáról azóta legendássá vált, mivel rámutatott a miniszterelnök pszichológiai alkatának egyik zavaró tulajdonságára. Minden ránehezedő külső nyomás, harcias és dacos reakciót eredményez a részéről. Úgy tűnik, hogy a szivárványos falanx tagjaival való találkozása ismét felszínre hozta ezt a nem túl rokonszenves jellemvonását.

Orbán Viktor döntése arról, hogy a pedofíliáról szóló törvényben a homoszexualitás témáját is szerepelteti, nem maradt következmények nélkül odahaza sem. Bár a homoszexuális közösség elleni teljes körű hadjárat még csak most kezdődött, vasárnap Pécsett két meleg férfit megtámadott két húsz év körüli, a közeli falvakból származó srác. Az áldozatok, akik közül az egyik eszméletét vesztette, orvosok voltak a városban.

A Magyar Nemzet tele van olyan cikkekkel, amelyek valamilyen módon a homoszexualitáshoz , a pedofíliatörvényhez, Hollandiához, az Európai Unióhoz és politikusaihoz kapcsolódnak, valamint Soros Györgyhöz, akit most azzal vádolnak, hogy ő áll a magyarországi pedofíliatörvény elleni igazságtalan támadások mögött.

Lássuk tehát, hogy a Magyar Nemzet szerkesztői milyen témákat tartanak most vizsgálatra érdemesnek. Az egyik cikk teljes felháborodásának ad hangot amiatt, hogy az ELTE Bölcsészettudományi Kara olyan tájékoztató anyagot tett fel az Instagram-oldalára, amely “azt jelenti, hogy a kar (és az egyetem) ismét nyíltan támogatja az LMBTQ-propagandát”. A cikk különösen felháborodik azon a kijelentésen, miszerint “a nemi identitás az ember fejében dől el, nem a nadrágjában”!

De ez csupán enyhe megjegyzés a Magyar Nemzet által elővett nehézágyúkhoz képest. Békés Bence másik cikke a “Melegek a politika frontvonalában” című írás leleplezi azokat az erkölcstelen politikusokat és üzletembereket, akik a homoszexuális kérdést politikai céljaikra használják fel. “Ezek azok a politikusok és tőkések, akik még “szeretett” zsidó honfitársaikat sem védik meg a szisztematikus atrocitásoktól, de a holokausztról és a rasszizmusellenességről sokat tudnak beszélni”.

Egy másik hosszú cikk címe: “Netflix, HBO: Hétköznapi homoszexualitás”. Ez a Magyar Nemzet ártatlan olvasóit a Netflix “több mint 100 LMBTQ-sorozat kínálatával” ismerteti meg. A szerzők szerint “a homoerotika melegpornóvá változott”. Szinte minden filmben szerepel egy homoszexuális szereplő vagy egy szivárványos család. “A cél egyértelmű: a filmes cégek azt akarják sugallni, hogy a homoszexualitás hétköznapi jelenség”. Mivel világszerte több mint 200 millióan fizetnek elő a Netflixre, és “sajnálatos módon” a magyarok közül is sokkal többen fizetnek elő a streaming szolgáltatásra, mint korábban, a Netflix negatív hatása messzemenő.
És most elérkeztünk az igazi kérdéshez. “Soros-szervezetek vezetik a pedofíliatörvény elleni támadásokat” írta eredetileg az Origo, és a mai Magyar Nemzet újraközölte. Az írás azzal kezdődik, hogy “a Soros György bevándorláspárti spekuláns által finanszírozott álcivil szervezetek nemzetközi lejárató kampányt indítottak Magyarország ellen a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvény miatt – ez derül ki a Brüsszelben keményen lobbizó tiltakozó szervezetek listájából”. E kampány eredményeként “Magyarország nemzetközi támadások kereszttüzébe került az UEFA-tól Brüsszelig, pusztán azért, mert az Országgyűlés elfogadott egy törvénycsomagot a gyermekek védelmére, a pedofilok elleni fellépésre, valamint a gyermekek és a szülők jogainak támogatására”.” A cikk ezután felsorolja azokat a civil szervezeteket, amelyek támogatják a meleg közösséget: Amnesty International, Civil Liberties Union for Europe, TASZ, Human Rights Watch, Helsinki Bizottság Magyarország és a Háttér Társaság.

Az Origo ma is megjelentetett egy cikket. “Itt a bizonyíték: Mark Rutte is a Soros-birodalom szolgálatában áll”. És szerintük mi a füstölgő pisztoly? Tavaly a müncheni biztonsági konferencián Mark Rutte és Alex Soros, Soros György fia “egymással szemben ültek egy vacsorán”.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója most azzal indította el Soros-ellenes kampányát, hogy felszólította “Soros Györgyöt, hogy ne avatkozzon bele a magyar családok életébe”. Mindenkit “arra biztatott, hogy szólaljon meg, teremtsen nemzeti egységet a gyermekeink védelmében. Egyúttal üzenjük a Magyarországot támadó liberális hálózatnak, hogy nem engedjük, hogy bárki beleszóljon a saját dolgainkba”. Gondolom, ez üzenet volt az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek is. Úgy tűnik, mintha a homoszexualitást kulcsfontosságú kampánytémaként kívánják felhasználni.

A 888.hu az alábbi cikkekkel szórakoztatta olvasóit: “Biológiai férfi nyert szépségversenyt Amerikában”, “Az amerikai foci már meleg”, “Koronavírusa van az Orbánt támadó luxemburgi kormányfőnek” és “Egy nő, aki valójában nő, szépségversenyt nyert Nevadában”. Örömmel hallottam azt is, hogy a Thürmer Gyula vezette maroknyi magyar kommunista tökéletesen egyetért a magyar kormány pedofíliatörvényével, “védi a kiskorú gyermekek jogait” a homoszexualitással szemben. A 18. életév betöltése után “a gyermekeknek maguknak kell eldönteniük, hogy milyen irányba fejlődnek”. Thürmer nagy támogatója Orbánnak és pártjának, lánya, Őry Mariann pedig a szélsőjobboldali Magyar Hírlap egyik alapembere.

Végül Soros Györgyöt ismét az a megtiszteltetés érte, hogy benne lesz a közelgő nemzeti konzultációban. A kérdés így hangzik majd: “A Soros György által finanszírozott szervezetek széleskörű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt. Ez a törvény tiltja a gyermekeknek szóló szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban és a gyermeke számára elérhető médiában. MIT GONDOLSZ?”

Két válasz közül lehet választani: (1) Helyes, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát. (2) A gyermekeket célzó szexuális propaganda nem kockázatos, ezért szükségtelen betiltani.

Visszatértünk oda, ahol 2017-ben voltunk, a nem létező “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációhoz. Borzalmas időszak volt, és nagyon reméltem, hogy a magyar diktátornak elege lett a Soros-gyalázásból. De nem, a vicinális elmegy egészen Lovasberényig. És ütközik mindenkivel, aki az útjába áll. Felfordul a gyomrom.

Hungarian Spectrum
Magyar változat Újnépszabadság

Címkép: Halász Géza. Banksy gif