Azt mondja a Videoton…

Posted by
Zentai Péter
>Ennyit erről!!!!!
Azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek – derült ki a Videoton dolgozóinak körében készült, önkéntes vizsgálatból. A vállalat ugyanis megrendelte a komplex méréseket azoknak, akiknek nem volt kimutatható antitestes védettségük.
Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója a Portfolio-nak elmondta: ezek az emberek a két oltás felvétele ellenére a mérések szerint semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a vírus ellen, ezért azonnal harmadik dózis beadására lenne szükség, ami azonban a szabályok szerint tilos.
Sinkó ezt rendkívül aggályosnak tartja, és úgy véli, hogy lehetővé kellene tenni a harmadik dózis beadását azoknak a Sinopharmmal oltottaknak, akiknek nincs védettségük, még mielőtt eléri Magyarországot a járvány negyedik hulláma.
Sinkó Ottó, elmondta, a munkavállalóik nyitottak voltak arra, hogy a cég költségére az úgynevezett ellenanyagmérésben is részt vegyenek. Szerinte a teszt eredménye alapján elmondható, hogy az összes vizsgált vakcina, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik elindította az antitestek termelést kortól függetlenül, a kínai Sinopharmot kivéve. „A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint” – mondta a portálnak Sinkó, hozzátéve, hogy aggodalmukat megosztották egészségügyi szakemberekkel is, akik pedig azt közölték velük, hogy ne aggódjanak, ettől még lehet T-sejtes immunitása azoknak, akiknek nem termelődött antitestjük.

„Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem” – mondta Sinkó Ottó, hangsúlyozva, hogy a mérések alapján akinek nem volt antitestes védelme, annak T-sejtes immunitása sem volt.

Szerinte ha a Videotonban végzett vizsgálatokat kellően reprezentatívnak tekintik, akkor vélelmezhető, hogy a Sinopharmmal oltott 60 felettiek körében országosan is jelentős lehet a száma azoknak, akiknek nincs ellenanyaga és nincs T-sejtes immunitása sem. Az elvégzett vizsgálatok, illetve a kapott eredmények után a Portfolio megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK), hogy akiknek nincs antitestes védelmük és T-sejtes immunitásuk, azok védettek lehetnek-e. A portál arról is érdeklődött, hogy az érintettek kaphatnak-e harmadik oltást, ám a központ egyik kérdésükre sem reagált. A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábbi közlése szerint az oltások beadása a gyártók alkalmazási előírásának megfelelően történik, és jelenleg nincs lehetőség harmadik oltásra. Emlékeztettek: aki ettől eltér, az szabályt szeg. Sinkó ugyanakkor azt mondja, a harmadik oltást saját felelősségre, legalább saját költségre engedélyezni kellene.

Ezt mondja a Videoton…De miért a Videoton mondja?