A méhlegelőt kaszálók jelentkezhetnének a Főkertnél

Posted by
Karácsony Gergely

>Végülis hálás is lehetnék a Fidelitasnak, mert ha az igazi fideszes tempót tolták volna, még le is betonozták volna a méhlegelőt, hogy építhessen oda valamit magának Mészáros Lőrinc. Így „csak” a természetet tették tönkre, a fát pusztították, és kiállítottak magukról a cikiségi bizonyítványt.
Ha továbbra is van kedvük egy kis társadalmi munkára, jelentkezhetnek a Főkertnél, van dolog bőven. Előbb persze meg kellene tanulni kaszálni rendesen, mert hát hiába költenek el súlyos tízmilliókat arra, hogy bebizonyítsák, én csak egy szemüveges budapesti vagyok, de emlékszem, hogy nálunk Nyírtasson, aki ilyen minőségű munkát végzett volna, alighanem bottal kergetik a határig.
Az ifjú fideszeseknek a bottal kergetés helyett talán némi kártérítési kötelezettség azért kijárna. Addig is, a FŐKERT Nonprofit Zrt. szakemberei igyekeznek rendbe tenni, amit a srácok elszúrtak. Értem, hogy nekik ezt adták pártfeladatba, de inkább engem ekézzenek ész nélkül, mint a vadvirágos termőföldet, ha kérhetem.
Messzebb vezet ez persze ennél, mutatja, hogy a Fidesznek még az új generációja is képtelen megérteni bármit, aminek köze van a XXI. századhoz, a változáshoz, a klíma- és természetvédelemhez, úgy egyáltalán: az életünkhöz.
Mit várhatunk akkor az öreg fideszes politikusoktól? Talán csak néhány gyurcsányozós plakátot a városban. Mondjuk, jobb lett volna, ha azokat nem törvénytelenül, illegális felületeken helyezik el, mert így szegény Sára Botond kormányhivatali vezetőnek le kell szedetnie őket. Ez lenne ugyanis a dolga neki, nyilván siet is megtenni, nem?