A rendszerváltást akaró polgárok elárulása

Posted by
Magyar Bálint
>Érdemes erre odafigyelni: zajlik a rendszerváltást akaró állampolgárok elárulása. 🙁
Radnóti András (Momentum): “Tegyük helyükre a prioritásokat. Akkor kívánjuk Orbán távozását, ha az a távozás tényén túl is pozitív változással kecsegtet. A mostani helyzetben ez nem így van. 2026-ban így lehet.”
Fábri Péter

“tiszta erők” – ezt a Fideszről is hallottuk a rendszerváltás éveiben. Ugyan már. Az egész egy idealista, enyhén savonarolai képzet. A politikában nincs (ott sincs) abszolút jó (abszolút rossz van, erre sok történelmi példát tudunk). Kínosan öntelt írás.
Seres László

Nem kell egyetérteni Radnótival, de két dolog azért szembeötlő. Egyrészt jön az a logika, hogy ha nem nyeled le ezt a békát, kollaboráns vagy és Fidesz szekertoló. Másrészt folyamatos engedés látható az erkölcsi mércébol, korrupt vagy náci jelöltek kritika nélküli elfogadása. Vagy itt van ő, megint, 2 in 1 :
Rapai Márta
Ungár Klárát idézem, ami tökéletesen egybeesik az én véleményemmel:: “szeretném leszögezni, hogy a legnagyobb bűnnek és a legveszélyesebb dolognak azt tartom, ha a fidesz aljas trükkőzése miatt bárki, bárhogy szét akarja verni az ellenzéki összefogást! …… Az igazi métely a fidesz. Ha hatalmon maradnak, akkor nem csak a civil szervezeteket fogják kinyírni, hanem az összes nem rájuk szavazó véleményvezért, pártvezetőt és aktivistát. Szép számmal lesznek bebörtönzött magyar újságírók, politikusok. Érdemes lenne mérlegelni: mi a fontosabb.”
Tóka Gábor

… tegyûk fel, hogy igaza van, és az ellenzék győzelme a lehető legrosszabb. Akkor most az e a feladat, hogy a Momo lépjen ki az o1g-ből (Dugovics Titusz, ugye), vagy most inkább még alkudjon ki magának minél több o1g listás helyet, majd pedig kampányoljon teljes gőzzel a Kutyapárt listája mellett abban bízva, hogy a Kutyák és a Momó kisebbségben kormányozva Cromwell módjára kiszórhatja a parlamentből az összes rossebbeket, és halogathatja a kòvetkező választást addig, amíg minden jó lesz? Vagy eleve inkább a Fidesznek kell kampányolni? Valahogy a három egyikében sem látom a nagy Momó siker igéretét, de várom a szerző magyarázatát.
Tömpe István

Nemcsak szarból (K.Jenő), de féligazságokból sem lehet várat építeni. R.András jól írja (bár nem éppen elsőként), hogy a rendszerváltást követő évtizedek is felelősek a mai állapotokért. A rendszerváltáskörüli értelmiség, minden produkció és gőg ellenére része a mához vezetō történéseknek. Ugye most nem áll neki a sok sebzett lelkű, haragvó egyén, köztük számos barátom, lerántani a leplet a balfasz ellenzékről anélkül, hogy egy csendes mea culpát ne rebegne el. Továbbá, az ellenzék gyatra minősége nem csak a pártokra vonatkozik, hanem a nyilvan jogosan bíráló értelmiségi ellenmorgókra is. A felállást is érdemes tisztázni: nem csak a rosszul szervezett, önző módon müködő, magukra és nem választóikra figyelő pártokkal van baj. Hanem azokkal az energiafaló értelmiségiekkel is -lélekben-perben állok, akiknek nem jut idő szervezkedni, támogatni, csoportosan kiállni valamiért. Satnya cél a sivár ellenzék megvetését ismételgetni. Csináltál ma már valamit? Nem? Miért? Fiatal Radnóti András szerint, mégha az ellenzéki nagy akarás győzne, akkor sem lehetne rendszerváltás, és akkor maradjon inkább Orbán. Úgy tűnik, ez valóságba forduló prófécia, mindenestre több értelmiségi híve van, mint a dolgozós, hatpárton túli ellenzéki munkának.
Salamon András
Tudomásom szerint a Momentum jelenleg is részt vesz az előválasztásban és az össz-ellenzéki együttműködésben, melynek deklaráltan legfontosabb célja az Orbán -rezsim leváltása és elszámoltatása ‘22-ben. Most akkor hogyan tovább?