Visító hazugság

Posted by
Gábor György
>Ha eddig lett volna valaki, aki nem tudta volna, hogyan is működik a diktatúra, tegnap este egy életre megtanulhatta.
Nem nagy ügy, ám annál kifejezőbb.
Az MLSZ és a rendezők megtiltották a melegekkel szolidáris holland szurkolóknak, hogy szivárványszínű zászlókat vigyenek be magukkal a Puskás Arénába, s azokat elkobozták tőlük.
Az MLSZ és a rendezők ezzel, nyakig összecsinálva magukat, a hazai diktatúra politikai direktíváinak kívántak messzemenően megfelelni. Ám beszariságukat és sunyiságukat mi sem jelzi jobban, hogy mindeközben tettüket nem merték magukra vállalni, hanem gyáván és sunyin hárítottak, azt állítván, hogy az UEFA tiltotta be a zászlókat.
Az UEFA azonban nem tiltotta be a zászlókat, mindez az MLSZ és a rendezőség önmaga hátfelét és aljasságát védő ócska és primitív hazugsága volt, semmi egyéb.
És ami a legszebb az egészben: a magyar kormány napokon át rémülten azt visítozta mind a négy égtáj felé, hogy micsoda dolog őket homoszexuális-ellenességgel vádolni. Ehhez képest az első adandó alkalommal betiltották a meleg embertársainkkal való szolidaritás jelképének, a szivárványos zászlónak a szabad megjelenítését egy hazai tömegrendezvényen.
Köszönjük meg nekik: ők maguk lettek ezzel a vád tanúi.