L. Simon László pisztolya

Posted by

>A Magyar Kultúra Napja alkalmából egy pisztollyal -mivel mással is- lepte meg L. Simon Lászlót az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökét Benkő Tibor honvédelmi miniszter. L. Simon Lászlómindezt a Facebook-oldalán tette közszemlére eldicsekedve a pisztoly “indoklásával” is. “A Honvédelmi Minisztérium céljainak megvalósulását támogató tevékenységéért, a katonai kultúra és hagyományok ápolása, megőrzése, terjesztése és szervezése téren tanúsított kimagasló érdemei elismeréséül” kapta-

Egyesek Hermann Göringnek tudják be a mondatot, amely szerint: „Ha meghallom a kultúra szót, a pisztolyomért nyúlok” Csak csendben kérdezzük: lehet a mostani ajándékozás konkrét oka is, hogy ne kelljen a puszta oldalához kapkodni L. Simonnak, miközben munkája végzése közben oly sokszor hallja a kultúra szót? Ha már kultúra, akkor legyen film: Az eredeti Charles Bronson-féle Bosszúvágy című, (1974-es) elégtételt-vevős, gyilkolós filmben is hasonló ajándékozás útján jut a főhős pisztolyhoz.

Félre a tréfával! Hihetetlen, milyen agytalanul képesek gondolkodni politikusaink! Olykor az embernek az az érzése, hogy szinte végig sem gondolják egyes cselekedeteiket, azok üzenetét, márpedig akik ilyen igénytelenül, felelőtlenül bánnak még a saját érdekeikkel is, (kivéve a gazdaságiakat) azoktól hogy várhatnánk el azt a gondosságot, odafigyelést, amit egy ország, pláne az ő kedvenc szavukkal élve, egy nemzet érdekképviselete megkíván?

Városi Kurír