Hétvégi borùs gondolatok, hőhullám után

Posted by

Kaltenbach Jenő
>Talán már meg is született és valahol cseperedik a jövő Bibò Istvánja, aki majd válaszol a mai magyar társadalmat kínzò bajok okait kutatòk kérdéseire. Megírja, hogy miért olyan ez az ország amilyen. Hogy ilyen figurák mint Orbán és (tettes)társai alakították formálták e a dolgokat ilyen rusnyára, vagy pont fordítva. Ez az ország alapvetően az ilyenekkel adekvát, törvényszerű, hogy őket dobja felszínre.

Addigra az is kiderül, hogy ki volt az, aki inkább rajta tartotta az ujját a világ, és benne Euròpa ütőerén, és annak dobbanását helyesen értelmezte. A nyugatos, liberális, emberi jogi kultùráé, annak javított változatáé a jövő, vagy az emberiség egy ùjabb, visszaesése, egy ùj barbárság hajnala az, ami előtt állunk?
Bármi is legyen az igazság egy dolog máris biztos. Az olyan figurák, mint Orbán, a maga végtelenül önző, visszataszítò ideològiájával az ég világon semmi emberi értéket nem hordoznak, és ha, hasonszőrű elődeik mintájára, ideiglenesen szòhoz is jutnak, a végén oda kerülnek ahová valòk, a történelem szemétdombjára. Ő nem egy látnok, bölcs, előrelátò, népe boldogulásán munkálkodò államférfi, hanem egy piti, hazug, harácsolò, politikai kalandor, akit ez a bizonytalanságteli időszak dobott felszínre, egy orienáciòt rendszeresen elvesztő országban.
Csak idő kérdése mikor értik ezt meg elegen.