Orbán nem megy a meccsre

Posted by

Alighanem megtörtént az a csúfság, hogy Orbán Viktor nem mer elmenni egy focimeccsre. Vannak ugyanis arénák, ilyen a müncheni Allianz Aréna, ahol még Őt, a “foci maga által felkent pápáját” sem látják szívesen. Az elutasítás természetesen nem a focitámogatónak, hanem az illiberális kormányfőnek szól. Orbán tudja, hogy az aréna ugyan nem lesz szivárványszínű, de az ottlévők jelentős részének a lelke igen és mint már oly sokszor, most sem akar szembesülni a valósággal.
Lemondta szerdai müncheni útját a magyar miniszterelnök – írja a T-online.de a DPA német hírügynökségre hivatkozva. Kerítésen belül még nem tették publikussá a dolgot, ami lássuk be, ismerve a miniszterelnök foci-őrületét finoman szólva is furi. Orbán Viktor azért utazott volna a bajor fővárosba, mert este kilenctől az ottani Allianz Arénában mérkőzik egymással a magyar és a német futballválogatott az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában
A lemondás okáról egyelőre nem érkezett hivatalos információ. Esetleg Szijjártó megnyilatkozását restelli? Nem lenne rá jellemző! Szijjártó az Ön nevében is “beleverte Németország orrát” náci múltjukba – Hogy miért? Mert szivárványszínűre “festenék” München stadionját a “tiszteletünkre” Orbán eddig a magyarok mindkét meccsén ott volt a Puskás Arénában. A cikkben emlékeztetnek: az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden hivatalosan is jelezte, hogy nem engedélyezi szivárványszínűre kivilágítani az Allianz Arénát a német-magyar idejére. Ezt egy petíció nyomán hivatalosan kérvényezte a város polgármestere, tiltakozásul a múlt héten Magyarországon elfogadott, homofób kitételeket is tartalmazó úgynevezett pedofiltörvény ellen.