Rácz Jenő Michelin csillagos szakács és gondolkodó

Posted by

Bouvet Petra

Rácz Jenő Michelin csillagos szakácsot, séfet, a Konyhafőnök zsűritagját lehet nagyon szeretni. De vannak, akik nagyon nem szeretik őt és persze akadnak olyanok is, akik – látván a közösségi oldalak cikkei alatti hozzászólásokat – “hát ez meg ki?” mondtattal kommentálják személyét.

Én a magam részéről elsősorban mélyen tisztelem őt, ahogyan tisztelek minden olyan embert, aki kőkemény munkával, egy bögrényi lelkesedéssel és egy nagy marék hittel halad a saját életében azon az úton, amin meg tudja valósítani önmagát. És az álmait. És a terveit.A 2021 júniusában befejeződött Konyhafőnök egyik utolsó epizódjában ragadtam tollat. Ott sikerült ugyanis egy olyan idézetet, tanácsot lejegyeznem, amely további gondolkodása késztetett.Rá kellett jöjjek: azt szeretném, hogy a világ összes, az álmaiért harcoló embere, tanácstalan embere, kilátástalanságba került vagy épp elkeseredett embere találja meg azt a másik embert, akitől ezt a mondatot megkapja ajándékba. Legyen az szülő, gyermek, testvér, barát vagy kolléga, kívánom neked, hogy mindig legyen a környezetedben egy ember, akitől megkapod ezt a gondolatot.
Ha nincs ilyen ember a környezetedben, akkor gyere, fuss ide ehhez a bejegyzéshez újra és újra és olvasd el. Jól rakd a zsebedbe ezeket a sorokat és gondolj arra, nem vagy egyedül. Ezt mondta Rácz Jenő, mégpedig versenyzőjének, Li Mengyinek: Ez most egy nagy pofon. Egy kicsit leülünk a földre. De nagyon fontos, hogy nem vagy egyedül, jó? Ha elesel és ott vagy a földön, akkor én odaülök melléd és együtt leszünk a földön. De legalább büszkén.

etcetera.hu