A Jóbarátoknak már a címe is gyanús

Posted by
Varga Zoltán
>Miért ver engem az élet, debreceniként? MIÉRT?
Mit vétettem?
Miért kell Kósa Lajost bárkinek is provokálni, bármit kérdezni tőle, kamerát tolni az agyában, mikrofont a szája elé, ráadásul vasárnap? VASÁRNAP!
Kósa Lajos – nekünk, cimbiknek, debreceni haveroknak, csak Lali –arra, az, amúgy ártatlannak tűnő kérdésre, hogy szerinte leadható-e a magyar médiában a Jóbarátok sorozat a ragyogó fideszes mélyen homofób és aljasul kirekesztő-megbélyegző törvény után, szemrebbenés nélkül válaszolt. Ahogy szokott.
Én közben meghaltam, szabira mentem, meg világgá.
Lajos! Miért teszed ezt velünk? Fél kettő van, öcsém, legalább az ebéd utáni kávét azt hagytad volna meg nekem, de, nem! Egy az egyben most öntöttem magamra!
Ez coming out volt? Szellemi? Vagy mi volt ez? Végtelenül boldog vagyok, debreceniként tán még büszke is, hogy huncut kis mosollyal a szád sarkában tájékoztattad a nagyérdeműt: jól ismered Jennifer Anistont, meg a Tenkes kapitányát, de a Jóbarátoknál már a cím is gyanús volt. Abból egy kockát sem. Patent.
Hogy a Twin Peakset viszont majdnem láttad, csak menetközben elvesztetted a fonalat. Szuper.
Végre valamit sikerült megcsillantanod a tuszi-hutu háborúk után. Élmény volt, gratulálok.
De áruld már el, mint barát, a barátnak, hogy Neked tényleg ez jutott eszedbe az aljas, kirekesztő, és megbélyegző homofób törvényetekről?!
A „semmit nem nézek, ami három résznél többől áll, mert aki három részben nem tudja elmondani mit akar, az már nem tudja mit akar.” Ez? EZ???
Ezzel, a mangalicaszerelői magasságokba repítő, szép körmondattal üzentél az igen hálás, bár már kissé értetlen magyar népnek?
Ennyi jutott eszedbe a félnáci törvénykezésetekről? Hogy nem tudod, mert neked három résznél megáll az élet?
Hogy Tolsztoj szerinted síkhülye, mivel neked nagyon nem tudta elmondani időre, merre az előre, mert képes volt a Háború és békét ezerötszáz oldalban megírni, te meg lekapcsolsz általában az első fejezet közepén? System reset?
Vagy hagyjuk Tolsztojt mégis, nehéz, meg túl vastag, meg ti a békéről nemigen hallottatok még, ha meg igen, hát nem szeretitek? Rendben.
Biblia? Megvan? Az most nagyon megy nálatok. Ennyi keresztény a parlamentbe tán még sose ült.
A bibliát, azt, hogy forgatod komám? Ószövetség cca.: 900, újszövetség kb: 300 oldal, kiadástól függően. Első fejezetig csikorogva, majd könyv bezár és kampó? Eddig tartott? Majd elmondja a frakcióvezetőd slágvortokban?
A tízparancsolat meg pont nem fért már bele, mi?
Ne lopj, ne csalj. Pech.
Nem tudták leírni az elején mit akarnak, magukra vessenek. Kuka!? Ne hülyéskedjenek már veled, vagy, hogy értetted ezt?
Mindegy. Hagyd! Nem is érdekel.
Ha három rész, három rész. Ez a te világod. Mindenki addig megy, amíg a jegye szól, vagy amíg bírja.
A fene ebbe a bonyolult életbe. Ha meg tőled akarnak valamit, hát rajzolják le. Hurrá!
Áááá, emberek! Valaki főzzön már nekem egy másik kávét. Kész,
vége. Feladom. Fájront!
Állítsátok meg a földet, meggondoltam magam, ki akarok szállni!