A szurkoló legelső mondatai

Posted by
Rózsa Mihály
>Hihetetlen ami itt történt! Csoda Budapesten! Én nem erre számítottam, kishitű voltam. Azt hittem, hogy a világbajnok felmossa velünk a padlót, az első perctől dominálva a játékot, beszorulunk a kapunk elé és elkeseredetten védekezünk. Ők meg lövik egymás után a góljaikat, meg sem állva négyig. A végére meg totál kifárasztanak minket.
Én kishitű voltam, szégyen és gyalázat. De a fiúk nem. Ők úgy jöttek ki, hogy győzni akarnak. Leszarták, hogy a világbajnok áll velük szemben, mentek előre. Rendkívül fegyelmezetten védekeztünk, de nem álltunk be védekezni. Szép kontrák mutatták, hogy itt bármi is lehet. Egyenlő ellenfele voltunk a világ jelenlegi legjobbjainak. És Fiola csodálatos akció után meg is szerezte a vezetést nekünk. Gulácsi a világ egyik legjobb kapusa, ezt itt is fényesen bizonyította. De hatalmasat játszott itt mindenki. Kleinheislert, Botkát és Sallait külön ki kell emelni. Szegény Orbán másodszor volt peches, ebből tudtak csak egyenlíteni a franciák.
És természetesen hatalmas elismerés és hála a csodálatos szurkolóknak, akik belehajszolták a fiúkat a szép szereplésbe. Nélkülük ez nem biztos, hogy összejött volna, le a kalappal tehát előttük is, mert nagyon megérdemlik.
De jó volt ma magyarnak lenni! Szép volt fiúk, nagyon köszönjük nektek és most már nincs mese, az utolsó körben meg kell verni a németeket és jussunk tovább a csoportból. És amit a portugálok és a franciák ellen láttunk a fiúktól, most igazán bosszantó, hogy ebbe a halálcsoportba kerültünk, mert minden más csoportból abszolút reális esélyünk lett volna ezzel a játékkal és akarással továbbjutni.
Hatalmas bravúr volt ez , ráadásul nem is szerencsével, hanem tényleg jó játékkal. Abszolút nem ez volt a realitás, le a kalappal a csapat előtt. Mi lett volna ha itt van Szoboszlai és Kalmár? Nem tudom. Lehet jobb vagy rosszabb. Most nem hiányoztak igazán.
Szalai Ádámot viszont ideje lenne elfelejteni és sokkal inkább erőltetni kellene helyette Schön játékát, vele tovább javulhatnánk. Gulácsi pedig egyértelműen a világ egyik legjobb kapusa. Szegény Orbánt – a tisztességest 🙂 – nagyon sajnálom, mert pechje volt a portugálok és most a franciák ellen is, pedig nagyon fontos része ennek a csapatnak. Na, majd fejel egy gólt a németeknek. 🙂 Botka látványosan feljavult, ami tetszett.
Németországban se nekünk áll a zászló. Láthattuk ma milyen az, amikor igazán játszanak a németek. De pont azért, mert nincs esélyesség terhe a csapaton, akár kijöhet egy újabb bravúr is. Szerencsés esetben 2 ponttal is tovább lehet jutni, 4 ponttal meg egészen biztosan. Hajrá magyarok!
Ria-ria-Hungária! Ez az éjszaka, sohase érhet véget! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!