Cristiano Ronaldo Budapesten csökkentette a Coca-Cola értékét

Posted by
Australian Associated Press
>Cristiano Ronaldo egyetlen gesztusa, hogy nem ivott kólát a budapesti sajtótájékoztatóján milliárdokat törölt a Coca-Cola piaci értékéből. Azzal, hogy a portugál ásványvizet kért és visszautasította a Coca-Colás üvegeket 1,6%-kal esett az üdítőitalgyártó részvényárfolyama.
A portugál kapitány köztudottan az egészséges életmód fanatikusa, és világossá tette, mit gondol a szénsavas üdítőitalról. A 36 éves játékos hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hazája Magyarország elleni F-csoportbeli mérkőzésének  sajtótájékoztatóján eltolta magától a Coca-Cola palackokat, majd Ronaldo ezt követően egy üveg vizet tartott a magasba, mielőtt portugálul kijelentette: “Agua!”, látszólag arra biztatva az embereket, hogy inkább azt válasszák. A Coca-Cola részvényeinek árfolyama Ronaldo gesztusa után szinte azonnal 56,10 dollárról 55,22 dollárra esett, ami 1,6%-os csökkenést jelent. A Coca-Cola piaci értéke 242 milliárd dollárról 238 milliárd dollárra csökkent, ami 4 milliárd dolláros visszaesést jelent.
A Coca-Cola, az Euro 2020 egyik hivatalos szponzora közleményben válaszolt, amelyben azt írta, hogy “mindenkinek joga van a saját italpreferenciáihoz”, eltérő “ízléssel és igényekkel”.
Az Euros szóvivője azt mondta: “A játékosoknak a Coca-Cola és a Coca-Cola Zero Sugar mellett vizet is kínálunk a sajtótájékoztatóinkra érkezéskor”.
Ronaldo a popkultúra kolosszusa, közel 300 millió Instagram-követővel büszkélkedhet. Kedden kétszer is betalált Portugália Magyarország elleni 3-0-s győzelmekor – ezzel 11 góllal megelőzte a francia Michel Platinit, aki a francia válogatott nagy alakját, aki ezt megelőzöen a góllövőrekordot tartotta az Európa-bajnoki döntőkön.
Címkép: Renaldo: “Agua”